ISSN 2457 - 3973

Primul cinematograf în aer liber din județul Neamț

Primul cinematograf în aer liber din județul Neamț va fi amenajat în municipiul Roman pe baza unui paterneriat între primărie și un operator privat.

Primarul Lucian Micu a declarat, vineri, că cinematograful va fi amenajat în parcarea Roman Value Center iar deschiderea va avea loc pe 17 iunie.

”Am o veste bună pentru iubitorii cinematografiei! Astăzi, încheiem un parteneriat public-privat pentru amenajarea unui cinematograf în aer liber, de tip drive-in. Investitorul de la Roman Value Centre va realiza această investiție, în parcarea complexului comercial. După cum știți, atât timp cât există un risc al continuării îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, cinematografele din marile centre comerciale rămân închise, astfel încât singura alternativă posibilă la acest moment pentru a urmări cele mai noi pelicule rămâne cinematograful drive-in. Deschiderea cinematografului urmează să aibă loc săptămâna viitoare, pe 17 iunie. Proiecțiile cinematografice vor rula în intervalul orar 22.00 – 24.00, pentru un număr maxim de 200 de autoturisme și 100 de persoane pe locuri amenajate în gradenă, cu respectarea măsurilor speciale de prevenire a infecției cu coronavirus. Sunetul pentru cei care vor urmări peliculele din autoturisme va fi transmis prin intermediul unei frecvențe radio locale, pe care clienții o vor putea recepta la sistemul propriu de sonorizare al mașinii”, a declarat primarul Lucian Micu.

Edilul a adăugat că vor fi continuate demersurile pentru reabilitarea cinematografului ”Unirea” din Roman.

”Chiar dacă nu știm ce ne rezervă viitorul prin prisma acestei pandemii, care ne-a schimbat multora stilul de viață, voi duce la bun final și proiectul european depus în urmă cu doi ani, pentru reabilitarea Cinematografului Unirea. Informațiile pe care le am de la Minister sunt acelea că proiectul se află în evaluare. Sper ca în acest an să putem semna contractul de finanțare și apoi să ne apucăm de treabă. Dacă totul merge așa cum ne-am propus, în 2023, vom avea propriul nostru cinema, cu trei săli, unde vom putea urmări filme, dar vom putea organiza și alte activități artistice. Până atunci, important este să avem răbdare, alegând alternative care ne țin pe noi și pe cei dragi în siguranță”, a mai spus primarul Lucian Micu.

Articolul anterior

Sâmbătă, parastasul de 7 ani al părintelui Iustin de la Petru-Vodă! Va fi dezgropat trupul, potrivit obiceiurilor?

Articolul următor

Noul bloc de locuinte ANL din municipiul Piatra Neamt prinde contur!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *