ISSN 2457 - 3973

Primul nemțean care rămâne fără permis auto din cauza telefonului! Alți 55 șoferi au rămas pietoni!

În perioada 12-13 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză precum și pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost utilizate aparatele etilotest și drugtest aflate în dotarea polițiștilor rutieri.

Acțiunea polițiștilor rutieri a vizat asigurarea unei prezențe optime în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, precum și conștientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză și consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

În cele două zile de controale, polițiștii au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 R.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost reținute 56 de permise, dintre care 27 pentru viteză, 10 pentru alcool și 19 pentru alte abateri.

De asemenea, de la intrarea în vigoare a noilor prevederi privind interzicerea folosirii telefonului mobil și a oricărui dispozitiv mobil în timpul condusului, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea noilor reglementări, fiind reținut un permis de conducere.

Pe parcursul activității, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente, respectiv excesul de viteză și consumul de alcool în rândul conducătorilor auto.Pol

Articolul anterior

O minoră de 14 ani din Neamț este dată dispărută de 11 zile

Articolul următor

Biciclist accidentat mortal la Pipirig

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *