NewsAllert :

Primele imagini şi declaraţii ale dr. Cătălin Denciu, eroul de la Spitalul Judeţean: “Mă mişc, merg din nou…”

Florentina Moise: “Agenţia Naţională de Integritate a confirmat că NU sunt în stare de incompatibilitate!”

Eliberări din funcţie şi numiri la conducerea Prefecturii Neamţ

Începe montarea structurii metalice a Spitalului Modular ATI din Piatra-Neamţ

Situaţia infectărilor pe fiecare localitate din Neamţ: cazuri confirmate, vindecate, decese, testate! (marţi – 2 martie 2021)

Sfaturi de la OPC Neamţ pentru cumpărătorii şi comercianţii produselor de Mărţişor

Cutremur de 4,2 grade produs în România, noaptea trecută. Harta seismică de risc include judeţul Neamţ. (foto)

Incidenţa COVID-19 pe fiecare localitate din Neamţ: verde, galben şi roşu! (sâmbătă – 27 februarie)

Marius Novac (PSD): Ce au în comun cei doi viceprimari de Piatra-Neamţ?!

Accesul la E-ON Piatra-Neamţ, doar cu programare on-line! Ce vor face pensionarii sau cei fără internet?

Bărbat salvat de pompierii ISU Neamţ, din fântâna adâncă de 12 metri

Preotul din Neamţ care şi-a prevestit moartea şi a decedat la 40 ani, pomenit de colegii din Constanţa

Florentina Moise (PSD): “Domnule primar Carabelea, continuați, cu obrăznicie, să ignorați prevederile Codului Administrativ!”

Primăria Piatra-Neamţ mută în instanţă meciul cu Prefectura pe alegerea ilegală a viceprimarului Lehăduş

Florentina Moise: “Prefectul a dat dreptate PSD! Primul pas pentru reinstituirea legalităţii în C.L. Piatra-Neamţ!”

  • 4 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

Profesoara Florentina Moise: Stop distrugerii învățământului românesc!

* Raportul Comisiei Europene privind educația arată că decizia Guvernului Orban de a închide toate școlile din țară este total eronată

România, din cauza guvernării liberale, se mai face o dată de râs în Europa. Din păcate, a reușit să-și dea cu stângul în dreptul tocmai într-un domeniu unde strălucea la nivel european: cel al învățământului.
Raportul Comisiei Europene privind educația arată că nu se justifică închiderea tuturor școlilor românești, oficialii europeni fiind de părere că prin această decizie, „în pofida măsurilor de atenuare a impactului pe care îl are COVID-19 asupra educației, trecerea la învățământul la distanță riscă să agraveze inegalitățile deja mari“, potrivit unui comunicat de presă.
„Ceea ce PSD solicită de mai multă vreme – redeschiderea școlilor românești – se dovedește a fi și concluzia specialiștilor europeni în educație. PNL i-a blocat pe elevi în case, mulți alături de părinți, pentru a putea fi supravegheați, dar a decis asta pentru că nu a știut cum să gestioneze problema pandemiei cu virusul COVID-19! Nu s-a gândit nicio clipă că sunt copii care nu au tabletă, calculator, că nu au acces la internet! Nu s-a gândit la părinții pe care i-a obligat să renunțe la muncă ori să caute persoane care să îi supravegheze pe copiii rămași acasă pentru a merge ei la serviciu, să câștige bani pentru traiul zilnic! Și nici la profesori nu s-au gândit! La faptul că nu toți au pregătirea necesară, nu au infrastructură pentru a lucra în sistem on-line cu elevii. Ne-am trezit că facem învățământ on-line dar nu știam nimic despre cum e gândit a se desfășura. Zilele trecute am aflat că nu se dau teze… Nu se știe cum se vor da examenele de final, ce criterii de departajare se vor stabili. Liberalii ar trebui să își facă timp și să se gândească ce este în sufletul copiilor! Poate de multe ori s-a mers pe ideea că elevii nu vor la școală! Din discuțiile pe care le port cu ei aflu că tot ce își doresc este să revină în clase! Copiii vor să fie împreună, să se bucure, să se îmbrățișeze! Vor să simtă gustul «școlii», să facă pozne nevinovate – să încerce să mai fugă de la o oră, să se întâlnească cu iubita, cu iubitul, în pauze, să bea un ceai la colț, feriți de ochii cadrelor didactice! Vor să discute cu profesorii direct, privindu-i în ochi, să le ceară sfaturile, să pregătească sălile de clasă de Crăciun, cu brad, cu cadouri, să asculte colinde în pauze! Asta vor ei, nu zi lumină în fața calculatorului, la ore și referate și proiecte! Și același lucru îl vor și colegii mei profesorii, învățătorii, educatoarele! Ei au ales meseria de cadru didactic pentru că iubesc copiii, pentru că își doresc să stea împreună la ore, să le asculte doleanțele, să îi îndrume, să fie mândri de rezultatele școlare ale elevilor lor! Menirea dascălului este să stea la catedră, în bancă, să poarte mâna copilului ce prinde-a scrie și să îi îndrume pe cei mai mari ca pe cei mai buni prieteni. Deși, în calitate de cadru didactic, mi-e rușine de concluziile din Raportul Comisie Europene privind educația, încerc să văd partea plină a paharului și sper ca după această grea palmă luată de Guvernul Orban, guvernanții noștri să decidă redeschiderea școlilor. Stop distrugerii învățământului românesc!“, a declarat profesor Florentina Moise, candidat al PSD Neamț la Senatul României.

Ludovic Orban a decis închiderea tuturor unităților de învățământ din țară exact în ziua în care Organizația Mondială a Sănătății Europa recomanda statelor UE să nu închidă școli pentru a nu risca să aibă „o generație covid pierdută“. Culmea este că același Orban susține organizarea alegerilor, în cazul scrutinul electoral pericolul pandemiei fiind ignorat total de către premierul României.

PSD NP

Articolul anterior

A venit rezultatul testului COVID-19 pentru Draga Olteanu Matei. Iată cum se simte îndrăgita actriță.

Articolul următor

EXCLUSIV/ TRAGEDIE – Incendiu cu cel puțin 7 morți la ATI în Spitalul Județean Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *