ISSN 2457 - 3973

Profesor de religie din Piatra-Neamţ acuzat de infracţiuni sexuale! Victima are 16 ani!

Profesorul de religie Mihai Floroaia, din cadrul Şcolii „Spiru Haret” Piatra-Neamţ. şi totodată director al Şcolii Postliceale Sanitare de Stat este în centrul unui scandal sexual cu o minoră.

Datele şi probele constituite în dosarul penal au fost suficiente pentru procurorul de caz să instituie măsura controlului judiciar pentru 60 zile şi interdicţia de a profesa la catedră.

Decizia a fost luată miercuri (5 aprilie 2023), după aproape două săptămâni de la demararea anchetei.

Victima este o minoră în vârstă de 16 ani care a fost eleva profesorului de religie în clasele a şaptea şi a opta, la „Spiru Haret”.

Deşi nu îi mai era dascăl de doi ani, profesorului Floroaia ar fi continuat să ţină legătura cu ea prin mesaje, majoritatea cu tentă sexuală.

Mama fetei a văzut mesajele, a făcut capturi de ecran şi a sesizat poliţia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Inspectorul general Florentina Luca-Moise a declarat pentru Newsallert.ro că sesizarea către ISJ a fost făcută pe 21 martie.

„În data 21 martie s-a înregistrat o petiţie la ISJ Neamţ, din partea mamei. Am avut discuţii în biroul meu cu mama elevei, care a prezentat print-screenuri ale conversaţiilor. S-a urmat calea legală şi s-a constituit comisia de urgenţă în aceeaşi zi, pe 21 martie. Am sesizat abuzurile comise şi am anunţat Poliţia. Astăzi s-a înregistrat la ISJ de către un membru al Consiliului de Administraţie al Şcolii Postliceale Sanitare ordonanţa de predare date inforamatice prin care s-a început urmărirea penală”, a precizat inspectorul şcolar general Florentina Luca-Moise.

ISJ Neamţ a găsit un profesor de religie care va suplini catedra lăsată liberă de Mihai Floroaia, odată cu interdicţia stabilită de procurorul de caz.

Totodată, Consiliul de Administraţie al Şcolii Postliceale Sanitare de Stat va stabili cine va fi numit director al unităţii de învăţământ.

Odată cu luarea măsurilor judiciare împotriva profesorului Floroaia, au început să apară tot mai multe voci care susţin că acesta nu era deloc străin de practicile pentru care este acuzat.

Mai multe eleve ale Şcolii Postliceale Sanitare de Stat au povestit, sub protecţia anonimatului (deocamdată), că li s-a propus trecerea de la sistemul de taxă la cel gratuit, dacă trec şi … prin patul acestuia.

Aşadar, am putea asista în curând la mai multe plângeri înregistrate oficial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, însoţite şi de dovezile necesare.

Noi încurajăm pe toţi cei care pot prezenta dovezi în acest sens să le depună la organele de anchetă competentă!

Articolul anterior

Grupul primarilor PNL Neamț: ”Județul Neamț are nevoie de un prefect responsabil, nu de Adrian Niță”

Articolul următor

O maşină în care se aflau două femei s-a răsturnat la Târgu-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular