ISSN 2457 - 3973

Profu’ de sex a fost audiat de polițiști în această dimineață! Inspectorul școlar general: ”Probabil va fi dat afară din învățământ!”

Profesorul de matematică de la Liceul ”Dimitrie Leonida” din Piatra-Neamț, acuzat de hărțuire sexuală, a fost audiat în această dimineață de polițiști.

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, agentul Georgiana Moșu, care a precizat că urmează să fie audiată și eleva care l-a acuzat de hărțuire sexuală.

În paralel, la liceul va fi constituită astăzi o Comisie de cercetare disciplinară care va analiza plângerea făcută de elevă.

Inspectorul școlar general Mihai Obreja a declarat că, cel mai probabil, profesorul care a solicita poze nud elevei va fi dat afară din învățământ.

„În acest caz, cel mai probabil se va merge până la desfacarea contractului de muncă. Odată reconfigurat Consiliul de Administraţie se va lua în discuţie sesizarea elevei şi constituirea Comisiei de cercetare disciplinară, care va urma cu rigurozitate toţi paşii. Va întocmi un raport unde pot face şi propuneri, raportul ajunge în Consiliul de Administraţie care va lua o hotărâre care devine executorie. Sancţiunea care va fi dată în acest caz trebuie să fie un exemplu şi pentru alte cadre didactice care uită uneori că relaţia dintre profesor şi elev este instituţională, formală, şi în afara şcolii, adică 24 din 24 de ore”, a declarat inspectorul şcolar general Mihai Obreja.

Obreja a mai spus că directoarea adjunctă a liceului, care a tăinuit fapta, și-a prezentat aseară demisia.

”Declaraţia directorului adjunct a fost total nefericită, ca să nu spun că este foarte gravă. Cred că a introdus şi un element de discriminare iar mai grav este faptul că nu a informat ISJ. Era un eveniment care nu a însemnat o zi sau o oră, ci este vorba de lunile noiembrie şi decembrie. Noul director m-a anunţat pe mine pe 16 ianuarie şi i-am cerut să adune informaţii şi abia marţi a reuşit să ajungă eleva la şcoală şi a depus o sesizare la Consiliul de Administraţie. Aseară i-am prezentat directorului adjunct, într-o discuţie directă, faptul că a încălcat mult de tot cerinţele unui management corect bazat pe principii şi valori. A înţeles şi mi-a transmis demisia iar aseară am dat decizia de trecere la catedră”, a mai spus inspectorul școlar general al județului Neamț.

 

Articolul anterior

Profu’ de sex din Piatra-Neamț are DOSAR PENAL! Polițiștii s-au autosesizat! (iată mesajele indecente)

Articolul următor

Constructorul care a asfaltat în bătaie de joc strada Privighetorii, amendat de Poliția Piatra-Neamț! Încep controale în tot orașul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.