ISSN 2457 - 3973

Proiecte pentru reabilitarea a încă șase unități de învățământ din Piatra-Neamţ

Primăria Piatra-Neamț continuă investițiile în infrastructura educațională și pregătește proiecte pentru modernizarea mai multor școli și grădinițe din municipiu. Este vorba despre Școala Gimnazială Nr. 2, Școala Gimnazială Nr. 11, Grădinița cu program prelungit nr. 12, Grădinița cu program prelungit „Spiru Haret”Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza” și Colegiul Național de Informatică.

În ședința Consiliului Local din data de 25 aprilie au fost aprobate în unanimitate notele conceptuale și temele de proiectare aferente acestor proiecte, parte a documentației necesare pentru ca proiectele să poată fi depuse în cadrul Programului Regional Nord-Est 2021-2027, principalul instrument de finanțare europeană pentru această perioadă. În total, va fi vorba de peste 3500 de elevi și 380 de preșcolari beneficiari ai acestor proiecte.

„Este una dintre cele mai importante vești din ultima perioadă: continuăm modernizarea infrastructurii de învățământ din Piatra-Neamț, așa cum am promis! Pregătim documentația pentru a depune cererile de finanțare pentru mai multe școli și grădinițe care au nevoie de modernizare. Sunt incluse aici și Școala Gimnazială Nr. 2 și Colegiul Național de Informatică, două dintre unitățile pentru care am căutat prioritar oportunități de finanțare. Cele șase proiecte pe care le pregătim vor fi depuse în cadrul noului Program Regional Nord-Est 2021-2027. Continui asumat și aplicat obiectivul de a moderniza toate unitățile de învățământ din Piatra-Neamț!” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Conform reglementărilor în vigoare, urmează elaborarea DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenție), proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor și proiectului tehnic de execuție.

Cele șase proiecte se adaugă celorlalte investiții demarate deja de Primăria Piatra-Neamț în educație: modernizarea Școlilor Gimnaziale nr. 5, nr. 8 și „Daniela Cuciuc”, a Colegiului Tehnic de Transporturi, Liceului de Arte „Victor Brauner”, Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Grădinițelor nr. 2 și nr. 6, Creșelor Mărăței și Precista și construcția a două creșe noi pe strada Mihai Viteazul și în cartierul Văleni. Toate sălile de clasă de la școlile din municipiu vor fi dotate cu mobilier și echipamente IT de ultimă generație prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă la blocurile 66, 68, 70, 74, 76 de pe Bulevardul Roman Mușat și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6, de pe strada Roman Vodă

Articolul următor

Întrerupere temporară furnizare apă pe străzile Mihai Viteazul, Mihai Stamatin, Rozelor, Nufărului, Valea Albă și Aurorei din Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular