ISSN 2457 - 3973

Propunerea newsallert: refaceți USL Neamț!

Zilele acestea se licitează și supra-licitează pe partidele mici – ALDE și PMP – pentru realizarea unor majorități la Consiliul Județean și la Consiliul Local Piatra Neamț. PSD și PNL încearcă să atragă cele două partide plus eventual vreo 2 din tabără adversă pentru a pune mâna pe putere.

În oricare dintre situații, unul din partidele care s-a clasat pe prima sau a doua poziție, va rămâne pe dinafară! Adică un partid minoritar (sau amâdouă) va accede la putere, chiar dacă va fi în eșalonul al doilea, în timp ce PSD sau PNL va trece în opoziție.

Dacă cele două mari partide își doresc cu adevărat binele județului și al municipiului Piatra Neamț, ar trebui refăcută USL! Astfel, s-ar crea o majoritate de 80 la sută iar proiectele de hotărâre, mai ales cele privind patrimoniul, ar avea suficientă susținere.

La Consiliul Local, viceprimarii ar fi de la ambele partide în timp ce la Consiliul Județean, pentru a respecta paritatea, președintele ar trebui să fie de la PSD, cu numărul cel mai mare de mandate iar cei doi vicepreședinți de la PNL.

Cele două partide mici, ALDE și PMP, ar putea gravita, din punct de vedere doctrinar, pe lângă cele două blocuri politice importante iar administrativ ar putea primi funcții la societățile Consiliului Județean sau ale Consiliului Local.

Credem însă că refacerea USL, chiar și formal, va fi posibilă abia după alegerile parlamentare. Până atunci, atât PSD cât și PNL, unul de la butoane iar celălalt din opoziție, vor încerca să își crească scorul electoral!

  Articolul anterior

  Polițiștii din Piatra Neamț au găsit 200 de pachete de țigări de contrabandă ascunse într-o cutie P.S.I.

  Articolul următor

  Trei ani fără duhovnicul Moldovei! Mii de pelerini participă la parastasul părintelui Iustin Pârvu!

  Un comentariu

  • sunt prea mari orgoliile si interesele celor doua partide pentru a face echipa.fiecare urmareste acapararea tuturor butoanelor si impartirea prazii cu cat mai putini participanti.in filmele cu gansteri se practica eliminarea unui numar cat mai mare de praduitori.nu il vad pe cozmanciuc sa stea la aceeasi masa cu arsene.asa ajung partidele mici la putere.

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular