ISSN 2457 - 3973

Protest pe ritm de pocnitori şi manele, la Piatra-Neamţ

Marţi seara a avut loc un nou aşa-zis protest la Piatra-Neamţ. Circa 50 de persoane, majoritatea aparţinând unor minorităţi conlocuitoare, s-au strâns în faţa Teatrului Tineretului, neştiind nici ele exact pentru ce au venit. Ceea ce ar fi trebuit să fie un protest împotriva măsurilor restrictive a fost mai degrabă o adunare de tipul celor din faţa blocurilor din cartierul Văleni sau din zonele pestriţe ale cartierului Dărmăneşti.

S-au pus manele pe telefoane, unele participante chiar s-au unduit în timp ce conaţionalii acestora au aruncat câteva petarde.

A fost momentul când forţele de ordine au intervenit pentru a identifica individii care veniseră cu pocnitori…

S-a huiduit, s-a înjurat ca la uşa cortului – ceea ce venea în mod natural de la majoritatea participanţilor – şi s-a strigat “Libertate” şi “Jos Masca”.

Probabil că cei prezenţi nu ar avea acelaşi curaj, de a-şi da jos masca, dacă ar fi nevoiţi să lucreze pe Ambulanţă sau la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, la căpătâiul unor pacienţi cu COVID-19.

Dar, nu poţi cere unde nici Dumnezeu nu dă…

Potrivit informaţiilor furnizate newsallert.ro de purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, în urma manifestaţiei de aseară au fost aplicate mai multe sancţiuni şi se desfăşoară activităţi pentru identificarea tuturor participanţilor.

“Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale dintre care 3 la Legea 61/1991 privind normele de conviețuire socială și ale legislației privind circulația pe drumurile publice și 1 la Legea 55/2020, fiind continuate activitățile pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la manifestațiile publice, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză. În conformitate cu art. 13 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aceste măsuri pot fi aplicate în termen de 6 luni de la data săvârșirii contravenției”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul Georgiana Moşu.

Proteste s-au derulat, marţi seara, şi la Roman şi Târgu Neamţ. Au participat în special tineri, chiar minori, care sunt în continuare în căutarea unui rost în viaţă.

Cei care chiar au motive să protesteze (cadre medicale, artişti, reprezentanţi ai HORECA) au ieşit în număr extrem de redus la proteste, nedorind să fie asociaţi cu ceea ce s-a întâmplat în Neamţ dar şi în ţară.

Articolul anterior

Omagiu adus memoriei actorului Corneliu-Dan Borcia

Articolul următor

Neamţ: 131 cazuri noi de COVID-19! Creşte incidenţa în judeţ. Iată situaţia pe fiecare localitate! (miercuri – 31.03.2021)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *