ISSN 2457 - 3973

PSD Neamț taie din fondurile propriilor primării

Majoritatea PSD-PMP-ALDE a comis-o din nou în ședința Consiliului Județean Neamț de astăzi în care au fost repartizați banii pentru orașele și comunele din județul Neamț.

Mâine vom prezenta o analiză prin care vom demonstra cum PMP și ALDE merg în continuare mână în mână cu PSD, în ciuda declarațiilor liderilor de la centru care încearcă să își păstreze ”virginitatea” politică. Mai grav este faptul că PSD a tăiat fonduri de la primăriile conduse chiar de proprii primari, și dăm aici doar exemplele de la Bicaz și Tîrgu Neamț.

Deocamdată prezentăm comunicatul de presă al PNL Neamț, remis newsallert, în urma ședinței legislativului de marți, cu promisiunea că miercuri vom reveni cu amăununte extrem de interesante:

COMUNICAT DE PRESĂ

”Consilierii județeni liberali au propus repartizarea sumei de peste 28.000 de mii lei pentru primăriile din județul Neamț – PSD&ALDE s-au opus! Nu le pasă de primari și de dezvoltarea comunelor din Neamț!

Consilierii județeni liberali au inițiat un proiect de hotărâre care prevede repartizarea sumei de peste 28.000 de mii lei pentru primăriile din județul Neamț. Din păcate, cei de la PSD&ALDE și vicepreședintele CJ Neamț, din partea PMP, s-au opus și au refuzat includerea acestui proiect pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean din data de 27 august 2019, deși sumele urmau să fie alocate pentru primarii de toate culorile politice: PSD, PNL, PMP, ALDE.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de consilierul județean PNL Florin Hopșa se aprobă repartizarea pe unitățile administrativ – teritoriale din județul Neamț a sumei de 28.492 mii lei, reprezentând Fondul la dispoziția Consiliului Județean Neamț, pe anul 2019, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ – teritoriale din județ, în mod justificat, nu le poate finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Consiliul Județean Neamț este singurul Consiliu Județean care nu a realizat repartizarea sumelor mai sus menționate, iar nevoia localităților pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură și pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare este foarte mare”, se arăta în proiectul de hotărâre.

Din păcate, majoritatea a refuzat să includă acest proiect pe ordinea de zi.

Cei de la PSD&ALDE, prin refuzul lor, au dovedit că nu le pasă absolut deloc de dezvoltarea comunităților locale din Neamț. Condamnăm ferm acest tip de comportament duplicitar, politicianist și lipsit de scrupule! Lupta politică fără sens nu ar avea ce să caute în administrație, pentru că aici am fost aleși să reprezentăm interesele nemțenilor, nu interesele politice! Ne vom lupta în continuare pentru fiecare comună din județul Neamț, ca să aibă șanse egale de dezvoltare”, a declarat liderul consilierilor județeni liberali Florin Hopșa.

Read Previous

Casă de tip familial pentru 12 copii și tineri, inaugurată la Roznov

Read Next

Laurențiu Dulamă, la un pas de excludere din PMP Neamț

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *