NewsAllert :

Florentina Moise: “Agenţia Naţională de Integritate a confirmat că NU sunt în stare de incompatibilitate!”

Eliberări din funcţie şi numiri la conducerea Prefecturii Neamţ

Începe montarea structurii metalice a Spitalului Modular ATI din Piatra-Neamţ

Situaţia infectărilor pe fiecare localitate din Neamţ: cazuri confirmate, vindecate, decese, testate! (marţi – 2 martie 2021)

Sfaturi de la OPC Neamţ pentru cumpărătorii şi comercianţii produselor de Mărţişor

Cutremur de 4,2 grade produs în România, noaptea trecută. Harta seismică de risc include judeţul Neamţ. (foto)

Incidenţa COVID-19 pe fiecare localitate din Neamţ: verde, galben şi roşu! (sâmbătă – 27 februarie)

Marius Novac (PSD): Ce au în comun cei doi viceprimari de Piatra-Neamţ?!

Accesul la E-ON Piatra-Neamţ, doar cu programare on-line! Ce vor face pensionarii sau cei fără internet?

Bărbat salvat de pompierii ISU Neamţ, din fântâna adâncă de 12 metri

Preotul din Neamţ care şi-a prevestit moartea şi a decedat la 40 ani, pomenit de colegii din Constanţa

Florentina Moise (PSD): “Domnule primar Carabelea, continuați, cu obrăznicie, să ignorați prevederile Codului Administrativ!”

Primăria Piatra-Neamţ mută în instanţă meciul cu Prefectura pe alegerea ilegală a viceprimarului Lehăduş

Florentina Moise: “Prefectul a dat dreptate PSD! Primul pas pentru reinstituirea legalităţii în C.L. Piatra-Neamţ!”

Alegerea vicepreşedinţilor CJ Neamţ, contestată la Prefectură

  • 3 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

PSD Piatra Neamț susține că vrea să reducă prețul la parcări cu 60 la sută dacă măsura este sustenabilă

Organizația Municipală PSD Piatra-Neamț susține reducerea prețului la parcările de reședință cu 60 la sută dacă măsura este sustenabilă și nu falimentează societatea Parking, se arată într-un comunicat remis newsallert.ro de conducerea organizației.

Totodată, social-democrații din Piatra Neamț au motivat de ce au respins, în ședința de joi, proiectul inițiat de PNL care prevedea reducerea cu 30 la sută a prețului abonamentului anual la pacarea de reședință.

”Consilierii locali PSD întruniți în ședința ordinară din data de 24.11.2016 au respectat întrutotul avizul negativ al comisiei de specialitate la proiectul de hotărâre nr. 26 de pe ordinea de zi. Din respect pentru cetățenii municipiului Piatra-Neamț, vă facem cunoscut că argumentele care au stat la baza votului negativ exercitat de grupul PSD din consiliul local Piatra-Neamț au la bază un studiu de impact a măsurii în sine precum și coeficienți financiar-contabili ai societății Parking S.A. pe care consilierii noștri i-au analizat în fundamentarea deciziei lor. Pe cale de consecință, consilierii locali PSD din Consiliul Local Piatra-Neamț rămân fermi pe poziția exprimată în ședință. Votul ÎMPOTRIVA proiectului de hotărâre nr.26 din ședința ordinară din data de 24.11.2016 rămâne unul asumat și ireversibil. PSD Piatra-Neamț a reacționat astfel, ca urmare a faptului că inițiatorii proiectului (consilierii locali PNL) au încercat să obțină voturile necesare adoptării unei hotărâri de consiliu local a cărei fundamentare nu reprezintă altceva decât o acțiune politică, propagandistică și populistă, o manevră prin care minoritatea PNL din consiliul local Piatra-Neamț și primarul Dragoș Chitic au încercat să-i manipuleze pe locuitorii municipiului Piatra-Neamț din dorința subiectivă de a obține capital electoral și voturi la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016! PSD Piatra-Neamț se opune unor astfel de practici!”, se arată în comunicatul de presă.

În comunicat se mai precizează că preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, a organizat o teleconferinţă cu o parte dintre consilierii locali PSD din Consiliul Local Piatra Neamţ în urma căreia s-a convenit ca primul pas să fie o analiză a efectelor reducerii prețului la parcări.

”În urma acestei analize financiare propunerea PSD este să reducem prețul la parcări nu cu 30% ci cu 60% dacă măsura este sustenabilă din punct de vedere financiar și să se aplice pentru toate parcările din Piatra-Neamț, nu doar la cele administrate de Parking. Din analiza experților independenți consultați de către consilierii locali PSD înaintea votului, rezultă că Parking S.A. poate suporta financiar o reducere a tarifului la parcare de 60% și nu de 30%, cât au propus consilierii liberali. Bineînțeles că reducerea tarifului la parcare cu 60% este sustenabilă în contextul unor măsuri de eficientizare și reorienatre a managementului Parking S.A. Drept urmare, PSD Piatra-Neamț este în măsură să comunice pietrenilor faptul că reprezentanții PSD în consiliul local vor iniția procedura de organizare a unei ședințe extraordinare de consiliu local în care vom supune spre aprobare reducerea tarifului la parcare cu 60% iar consilierii PSD vor solicita, ulterior votului pe care și-l vor exprima, membrilor CA și AGA ai S.C. Parking S.A., conceperea unui plan de management performant, reducerea cheltuielilor inutile și eficientizarea activității societății. PSD Piatra-Neamț nu va accepta ca interesul pietrenilor să fie manipulat de interese politice și de grup. Consilierii locali ai PSD din consiliul local Piatra-Neamț își propun ca prin măsura pe care o vor adopta să slujească pietrenii, bunăstării acestora și nu a unui tonomat electoral care nu-și propune altceva decât obținerea prin orice mijloace de capital electoral”, se arată în comunicatul semnat de președintele executiv al PSD Piatra Neamț, Emilia Arcan.

Articolul anterior

Partidul Național Liberal are un program de guvernare bazat pe politici energetice proactive

Articolul următor

Inaugurarea Shopping City Piatra-Neamț: zeci de oferte speciale, concert Delia și multe surprize! (programul complet)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *