ISSN 2457 - 3973

Radu Samsons (USRPLUS) este noul viceprimar al municipiului Roman

Radu Samsons (USRPLUS) este noul viceprimar al municipiului Roman.

El a fost ales în ședința de joi a CL Roman cu majoritatea (12 din 21) voturilor consilierilor locali.

A fost o majoritate anunțată încă de acum o lună dintre PNL și USRPLUS. Cele două partide au matematic această majoritate. Însă nu a fost un vot lipsit de emoții având în vedere că aceeași matematică PNL – USRPLUS s-a defectat în mai multe comune din județul Neamț unde PSD a reușit, în minoritate (ca să nu spunem cu trădări de la unul dintre cele două partide) să își pună viceprimar.

Încă de dimineață, Radu Samson declara: ”Funcția de viceprimar este o funcție de autoritate publică, cu putere executivă. La fel cu cea de primar, dar subordonată ierarhic acesteia. Dacă în vară am candidat la funcția de primar pentru că doream să îmi asum responsabilitățile acesteia, în același mod, în continuare, doresc să-mi asum responsabilitate în administrația locală. Pentru mine politica e despre a face lucruri în, cu și pentru comunitate. Lucruri de care, atunci când sunt făcute, voi beneficia și eu ca membru al comunității. (…) Funcția de viceprimar nu e vreun premiu. A fi viceprimar înseamnă a fi în primul rând răspunzător și responsabil pentru deciziile pe care le iei și pentru actele pe care le întocmești / semnezi. Apoi, a fi viceprimar, înseamnă să fii la disponibil oricând e nevoie. Și primarul și viceprimarul sunt autorități publice care și noaptea la 2:00 și sâmbăta și duminica și când sunt în concediu trebuie să răspundă la telefon și să se deplaseze la fața locului în eventualitatea unei urgențe cum au fost inundațiile din 2010, avaria la conducta magistrală de apă din 2017 sau cea din 2019. Din punct de vedere financiar, așa cum m-am descurcat în ultimii 15 ani în mediul privat, destul de bine chiar, m-aș putea descurca în continuare încă 30, 40 sau câți mai am de trăit. Eu nu am intrat în politică pentru bani sau din cauza lipsei lor”. 

Radu Samson a avut o poziție și în ceea ce privește majoritatea anunțată în județul Neamț dintre PNL, USRPLUS și PRO România: ”Și USR PLUS și PNL sunt partide poziționate pe dreapta spectrului politic, iar Pro România pe centru, deci alianța noastră nu e una împotriva firii. O alianță PNL – USR PLUS – Pro România nu înseamnă că noi, USR PLUS, devenim o anexă a PNL ci că devenim parteneri de discuții și că vom discuta proiectele și măsurile pe care vrem să le supunem aprobării Consiliului Local încă de când sunt la stadiul de idee, înainte de a pune proiectele pe masa consilierilor, pentru a fi siguri că în forma agreată au susținerea consilierilor PNL – USR PLUS – Pro România, adică a unei majorități. E ca atunci când vecina de la 3 dă muzica tare noaptea și tu lași bilet la intrare în scară “În atenția tuturor vecinilor, vă rog să ascultați muzică la volum mai redus după ora 22:00.” Dacă ajungi să ai o relație cu vecina de la 3 nu înseamnă că nu te mai deranjează când dă muzica tare ci că în locul biletului de la intrare în scară îi trimiți un SMS și o rogi să dea muzica mai încet. Cam așa e și cu “alianța politică”.

Dacă la Roman au fost risipite emoțiile, urmează momente la fel de tensionate, ba chiar poate mai tensionate, la Piatra-Neamț și mai ales la Consiliul Județean Neamț. Când? Tot mai multe indicii arată că după alegerile parlamentare.

Articolul anterior

Comuna Dobreni are joi un indice de infectare de 7,41! Piatra-Neamț, aproape de 6! Ședință CJSU la ora 15.00!

Articolul următor

Foto/Video Draga Olteanu Matei a ”pășit” pentru ultima oară la Cinema ”Panoramic”. Programul funeraliilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *