ISSN 2457 - 3973

Râul Bistrița, subiect comun de ecologizare între Prefecturile din Neamț și Suceava

Prefectul județului Neamt, Niculina Dobrilă , s-a intalnit cu prefectul judetului Suceava, Constantin Harasim, in cursul zilei de 7 martie, la sediul Primăriei Crucea, judetul Suceava, pentru discutii preliminare privind ecologizarea albiei raului Bistrita.

La  intalnirea de lucru, alaturi de prefect, a participat conducerea Sistemului de Gospodarire  Apelor, conducerea Comisariatului judetean al Garzii Nationale de Mediu si seful Salvamont.

A fost vizionata  starea de salubrizare a cursului de apă a râului Bistrița pe teritoriul celor două judeţe si, in urma analizelor s-au stabilit masuri comune pentru reducerea numarului de plutitori de pe lacul de acumulare de la Bicaz.

“La aceasta intalnire, am stabilit un acord verbal prin care ne vom sustine reciproc in activitatea de salubrizare a raului Bistrita, astfel încât să prevenim ajungerea deseurilor si a plutitorilor în lacul de acumulare de la Bicaz. Mai precis, fiecare judet isi va realiza propriile activitati de curatenie, care vor fi planificate in acelasi timp, cu un schimb permanent de informatii. Pe langa acest acord, pentru demararea activitatii de curatenie, vom avea o intalnire a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, la sfarsitul acestei saptamani, in cadrul caruia vor fi dezbatute si aprobate prin hotarare, toate masurile de salubrizare a localitatilor si cursurilor de apa. Vine primavara si  curatirea mediului inconjurator este, pana la urma, o responsabilitate civica”, a spus prefectul Niculina Dobrila.

Articolul anterior

Mesajul primarului oraşului Tîrgu Neamț, Daniel Harpa, cu prilejul zilei de 8 Martie

Articolul următor

Victor Ponta și-a anunțat demisia ”în alb” din PSD!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.