ISSN 2457 - 3973

Reacţia conducerii DSP Neamţ după ce o angajată a fost reţinută pentru corupţie

Direcția de Sănătate Publică Neamț condamnă ferm orice formă de corupție și orice practici ilegale şi se delimitează de acțiunile angajatei reţinute miercuri – 13 octombrie 2021 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.

„Precizăm faptul că salariații Direcției de Sănătate Publică Neamț nu fac parte din comisiile de concurs pentru ocuparea de posturi vacante de asistenți medicali din cadrul unităților sanitare cu paturi din județul Neamț. Îndemnăm cetățenii să semnaleze instituțiilor abilitate orice fapte de corupție ale angajaților Direcției de Sănătate Publică Neamț”, susţine conducerea DSP Neamţ.

Reamintim că o angajată a DSP Neamţ o angajată a DSP Neamţ a fost reţinută miercuri – 13 octombrie 2021, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.

„În fapt, s-a reţinut că, în cursul lunii august 2020, aceasta a pretins şi primit de la o persoană suma de 300 de euro, în vederea exercitării influenţei pe lângă funcţionari publici, în scopul scoaterii la concurs a unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ. Totodată, în cursul lunii septembrie 2020, a pretins suma de 4.000 de euro, de la aceeaşi persoană, din care a primit 3.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa pe lângă membrii comisiei de concurs în scopul ocupării unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ”, susţin poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ.

Poliţiştii anticorupţie au desfăşurat activităţi procedurale în baza ordonanţelor de delegare emise de către procuror.

Articolul anterior

CJSU a suspendat concursul de dans sportiv din Piatra-Neamţ. Participau 1.000 persoane.

Articolul următor

Deputatul Cozmanciuc, decizie împotriva birocraţiei: „Instituţiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular