NewsAllert :

Trei nemţeni au furat dintr-un tren 2 tone de grâu şi 750 kg. seminţe floarea soarelui

Poliţia Rutiera a făcut prăpăd în Neamţ! Peste 1.800 şoferi au fost amendaţi săptămâna trecută!

Federația Română de Ciclism susține salvarea telegondolei din Piatra-Neamț

PNL Neamț: ”70 de zile de când PSD și Arsene țin soluțiile PNL în sertar”

Lupu’ şi colegii de la Rutieră au făcut vineri prăpăd în Neamţ! Peste 500 şoferi indisciplinaţi, amendaţi!

Celebrul „Lupul” de la Rutieră „adulmecă” zilele acestea şoferii drogaţi şi beţi din Neamţ

Patru traficanţi de droguri din Neamţ, „săltaţi” de DIICOT! Judecătorii i-au arestat preventiv!

ŞOCANT! 3.000 cazuri (oficiale) de violenţă în familie în Neamţ, în primele 10 luni ale anului

Un tânăr din Neamţ s-a sinucis aruncându-se în faţa trenului

Acţiune de amploare în traficul din Neamţ! Şoferi vitezomani, beţi şi drogaţi! Pietoni şi biciclişti indisciplinaţi!

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr, prezintă „Adevărul despre majorarea pensiilor în România ultimelor 2 decenii”

Plângere penală pentru clarificarea situației de la Perla Invest

A spart o biserică din Neamţ, a băut vinul furat şi apoi a adormit în lăcaşul de cult

Un şofer beat şi fără permis a comis un accident, apoi a venit singur la Spitalul Târgu-Neamţ

Florentina Moise (preşedinte PSD Piatra-Neamţ): Primăria să recupereze banii pietrenilor furaţi de la firma care administrează telegondola!

  • 29 noiembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

REACTIV – Târg de experiențe în natură organizat în Parc „Cetate” din Târgu Neamţ

În weekend-ul 21-22 mai, în Parc „Cetate” din Târgu Neamț, va avea loc „REACTIV – Târg de experiențe în natură”, un eveniment organizat de Centrul educațional de arte performative (CEVA).

Centrul CEVA va reactiva comunitatea locală prin „Târg de experiențe în natură”, primul eveniment din acest an care precedă festivalul Reactiv din vară.

„Ediția de anul acesta este dedicată naturii și mediului în care trăim, pornind de la ideea că natura cea complexă nu doar ne înconjoară, ci ne inspiră și ne influențează permanent starea. Natura și omul coexistă de atât de mult timp, încât ne vine greu să acceptăm că fiecare zi aduce pierderi irecuperabile* (estimările oamenilor de știință spun că la fiecare 24 de ore, între 150 și 200 de specii dispar). Suntem conectați, iar natura noastră ca oameni și acțiunile noastre se răsfrâng asupra naturii, în timp ce natura la rândul ei ne modifică stările și acțiunile. Suntem reactivi în prezența a ceea ce este viu și doar ce este viu poate fi reactiv”. Acesta este manifestul celor 14 adolescenți care organizează evenimentele Reactiv.

Comunitatea din Târgu Neamț și împrejurimi se vor bucura de o serie de activități participative:

TURURI GHIDATE ÎN PĂDURE ȘI PE PRUNDUL OZANEI – participanții vor descoperi biodiversitatea care îi înconjoară la turul de pe malul Ozanei și din pădurea dealului Plăieșu, ghidat de un doctor în horticultură, care va face o introduce în lumea florei și faunei locale. Locurile sunt limitate, doritorii se pot înscrie aici.

GRĂDINA COMUNITARĂ – vor fi puse bazele unei grădini comunitare, unde o bucăţică din oricine va participa va crește alături de flori, legume, fructe și copaci. Doritorii se pot înscrie aici. Iar spectacolul de talente a devenit deja tradiție a evenimentelor Reactiv, astfel zona parcului de la cetate va fi înviorată cu un show de talente locale.

De asemenea, vor mai exista diverse ateliere precum sesiuni de Capoeira, biblioteca comunitară în natură sau shopping la free shop. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici sau pe pagina de facebook a centrului CEVA.

De câțiva ani buni Centrul Educational de Arte Performative CEVA din Târgu Neamț organizează spectacole și evenimente locale prin intermediul proiectului multianual „REACTIV- ceva laborator de experiențe performative pentru adolescenți”. Reactiv este un manifest pentru un viitor colectiv, în care arta poate genera schimbări la nivelul indivizilor și ale comunităților, manifest articulat în 2021, la prima ediție. Reactiv folosește resursele orașului Târgu Neamț în construcții experimentale și transformative pentru publicul local și adolescenții curioși de artele spectacolului din toată țara. Procesul de organizare a festivalului din 2022 presupune cristalizarea practicilor acumulate în prima ediție și transferul acestora către o nouă generație de adolescenți, contribuind astfel la diversificarea ofertei culturale pe plan local.

DESPRE CEVA

Noi suntem Centrul educational de arte performative CEVA, CEVA de la comunitate, educație, viitor și artă. Suntem niște adolescente și adolescenți din Târgu Neamț și împrejurimi. Orășelul nostru este situat la poalele Cetății Neamț, cu Ozana aici, aproape. Târgu Neamț este un oraș plin de povești pe care noi vrem să le spunem. Vorbim despre comunitatea noastră și despre subiecte ce ne interesează, subiecte care apar în conversațiile adolescenților de pretutindeni. Vrem să facem o schimbare cu ceva-ul nostru, vrem să descoperim cât mai multe, vrem să ne simțim bine cu noi înșine și cu cei din jurul nostru.

Articolul anterior

Deputatul Ciprian Șerban (PSD Neamț): „PNRR – vital pentru România!”

Articolul următor

Incendiu într-un parc de dezmembrări auto din Târgu Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *