NewsAllert :

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

Mugur Cozmanciuc: ”Guvernul a asigurat fondurile pentru angajații DGASPC. Ionel Arsene să explice ce a făcut cu banii!”

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

Președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu: ”Nu mergem în alianță dacă nu suntem considerați parteneri!”

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

PNL-USRPLUS-PRO România – noua majoritate politică în Neamț! Declarații importante ale celor 3 lideri! (video)

Anunțul anului în politica din Neamț! Conferință comună PNL – USRPLUS – PRO România! PSD și Arsene stau în opoziție 4 ani!

Un polițist în vârstă de 46 ani, din Neamț, a fost găsit mort în apartamentul său

A ”parcat” mașina într-un stâlp din curtea R.A.R. Neamț

  • 21 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Recidivă penală la Roznov, a lui Ionel Ciubotaru?! Sesizare la ANI pentru conflict de interese! Ar fi dat pășunea în concesiune ginerelui!

Ionel Ciubotaru, fostul primar al orașului Roznov are din nou probleme penale. Cel puțin așa reiese din sesizarea care a ajuns pe masa inspectorilor Agenției Naționale de Integritate.

În sesizare se prezintă cu probe un conflict de interese, faptă care a trimis mulți aleși locali în spatele gratiilor, inclusiv din Neamț (cum este și cazul fostului primar PSD de Horia, Vasile Baciu).

Revenind la ancheta Agenției Naționale de Integritate, aceasta urmează să confirme dacă Ionel Ciubotaru, în calitate de primar al orașului Roznov, a semnat un contract prin care a dat în concesiune peste 29 de hectare de pășune din oraș, ginereului său.

Actele care au intrat în posesia noastră dar și a inspectorilor ANI arată fără tăgadă că între primarul Ciubotaru și ginerele Zănoagă Bogdan Gheorghe este un contract semnat de ambele părți. Contract care a produs și sume importante de bani, dacă ne gândim doar la subvenția plătită de Uniunea Europeană.

Iar dacă inspectorii vor stabili că a fost un contract penal în ceea ce îl privește pe Ionel Ciubotaru, acesta nu va pierde doar funcția de primar (dacă va fi reales), ci va ajunge și în fața procurorilor iar apoi a judecătorilor.

Pe de altă parte, autoritățile statului s-ar putea constitui parte civilă pentru a recupera banii care au fost acordați concesionarului ca subvenție pe baza unui contract ilegal.

Potrivit unor surse, ginerele primarului ar fi divorțat de fiica acestuia, pentru a ascunde faptele, însă prea târziu. Când a fost semnat actul adițional, fiica primarului era măritată legal cu cel carea avea să primească terenul în concesiune. Ori actul adițional are valoare de contract!

Dar iată ce se arată în sesizarea care pe 14 septembrie 2020 a ajuns pe masa ANI și care devoalează o adevărată caracatiță în Primăria Roznov:

”In data de 10.05.2015 se atribuie prin contractual cu nr. 8785 suprafata de 29,19ha teren pasune, domnului Zanoaga Bogdan Gheorghe. Prezentul contract se prelugeste prin actul aditional nr 3909/24.04.2019.

Prin publicatia nr 8/124071 din 24.01.2018 se inregistreaza declaratia de casatorie dintre Zanoaga Bogdan Gheorghe si fiica primarului  Ciubotaru Felicia Petronela, devenita Zanoaga Felicia Petronela.

Precizam ca dna Zanoaga Felicia Petronela este si angajata in primaria orasului Roznov in departamentul Resurse Umane.

Dl Zanoaga Bogdan Gheorghe ginerele dlui primar Ionel Ciubotaru este angajat in cadrul primariei oras Roznov in departamentul de achizitii publice. Totodata este si administratorul SC ZNG 2TEI SRL, firma care are contracte cu primaria Roznov.

Dl Zanoaga Bogdan Gheorghe este  delegat din partea dlui Cuibotaru Ionel care candideaza  din partea partidului Pro Romania sa faca parte din Birou Electoral de Circumscriptie.

Mentionam  ca Ciubotaru Madalina fiica a primarului Ionel Ciubotaru este salariata la Caminul pentru personae varstnice Roznov, institutie subordonata Primariei oras Roznov”.

Iată și contractul din 2015 și actul adițional din 2019 pe care Ionel Ciubotaru și-a pus semnătura, acordând familiei sale o afacere ”la cheie”:

În urmă cu 5 ani, Ionel Ciubotaru a mai fost condamnat tot pentru conflict de interese. Prin Decizia penală nr 1040/2015, Ciubotaru a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni.

El a fost și demis de prefectul de la acea vreme, pentru condamnarea penală.

Ciubotaru a fost găsit vinovat că a obținut ilegal fonduri de la APIA pe două suprafețe de teren din orașul Roznov!

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc: ”Sondajele sunt favorabile PNL. Pentru victorie e nevoie de o mobilizare în tot județul!” (document)

Articolul următor

Județul Neamț a trecut de 3.000 cazuri de COVID, de la începutul pandemiei. În spitale sunt 270 bolnavi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *