ISSN 2457 - 3973

Remus Munteanu (PSD Neamț): ”Să le aducem aminte liberalilor!”

• Pe 4 noiembrie, în conferință de presă, prefectul și reprezentantul DSP au vorbit despre mutarea Secției ATI de la etajul 3 la 2 al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț

Liberalii nemțeni încearcă să pară străini de situație și de problemele cu care se confrunta Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, dar dovadă că au știut dintotdeauna adevărul stau tocmai spusele lor, emise în spațiul public.
Mai multe declarații făcute de către reprezentanții Instituției prefectului și ai Direcției de Sănătate Publică Neamț sunt consemnate de către presa din județul nostru.
La începutul acestei luni, prefectul și șeful DSP prezentau situația referitoare la mutarea Secției ATI de la etajul 3 la etajul 2, decizie luată din cauza creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu SARS CoV-2. La acel moment, capacitatea de internare la anestezie și terapie intensivă era depășită, pentru cei 16 pacienți în stare critică fiind disponibile doar 15 paturi.
Doctorul Cătălin Herghelegiu, epidemiolog în cadrul DSP și responsabil de supravegherea infecțiilor nosocomiale în SJU Piatra Neamț, anunța, pe 4 noiembrie, găsirea unei soluții salvatoare: „Este o modificare în structura de ATI, fiindcă nu mai sunt paturi suficiente, astăzi un pacient a trebuit să fie cazat în zona de suspecți. Pe lângă spațiul din fosta Neurochirurgie de la etajul 3, facem modificări pentru a caza pacienți confirmați pozitivi și pe etajul 2, zona de suspecți, unde sunt niște saloane mai mari, cu 8 paturi. Ușurăm astfel și activitatea personalului medical, ca să nu mai se împartă între cele două etaje. Va fi mult mai simplu de supravegheat, fiindcă au fost și pacienți care se negativau dar trebuiau să rămână supravegheați în ATI. Probleme sunt și cu personalul medical, pentru că nu avem personal medical specializat în terapie intensivă. S-au făcut niște detașări de personal de pe alte secții, în ATI, dar personalul este insuficient“, declara doctorul Herghelegiu, conform publicației ZCH.

Situație critică în secția ATI Piatra-Neamț


„Cu aceste precizări de care a aflat toată lumea, cum pot liderii PNL din Neamț să susțină că nu s-a mutat Secția ATI cu avizul DSP? Cum se pot eschiva în acest hal? Să își asume faptele și să dea dovadă de bărbăție și să nu mai comunice în interesul partidului! Regretul tuturor este o tragedie și, din păcate, ar fi avut loc cu sau fără avizul scris al DSP“, a declarat Remus Munteanu, candidat al PSD la funcția de deputat.

Articolul anterior

Se oprește apa în mai multe cartiere din Piatra Neamt, D-va Rosie, Săvinești, Roznov și Zănești

Articolul următor

USRPLUS pentru autostradă în Moldova

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.