ISSN 2457 - 3973

Restricţii de circulaţie în zona Pieţei Centrale, pe podul de la Căprioara şi puntea de la Ştrandul Piatra-Neamţ

Primarul Andrei Carabelea a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a hotărî măsurile imediate ce trebuiesc luate în contextul surpării balustradei și a unei părți dintr-un trotuar de pe podul peste pârâul Cuiejdi de pe Bd. 9 Mai, din zona Pieței Centrale. Măsurile care s-au stabilit în acest caz sunt interzicerea circulației pietonale pe acest pod, pentru siguranța pietonilor, și devierea circulației pietonale pe podul din zona bazei sportive VIP și a fabricii de confecții EMA (fostă 8 Martie). Aceste măsuri se aplică până ce o expertiză tehnică va confirma siguranța pietonilor.

De asemenea, s-a discutat și despre oportunitatea atenționării populației cu panouri de informare asupra restricționării traficului pe puntea pietonală care face accesul în Ștrandul Municipal la 10 persoane, tocmai pentru siguranța pietonilor și în acest caz, până la obținerea unor concluzii avizate de către experți asupra gradului de degradare în care se află această punte.

O altă măsură care s-a dispus în sedința de astăzi o reprezintă circulația rutieră alternativă pe câte un sens pe podul peste râul Bistrița de la Căprioara, măsură ce va fi pusă în aplicare cu luarea celorlalte măsuri necesare pentru a nu îngreuna traficul rutier pe Bd. 9 Mai, după obținerea avizului Comisiei Rutiere a municipiului Piatra-Neamț.

S-a stabilit luarea acestor măsuri tocmai pentru că de la construcția lor și până acum cele două poduri și puntea pietonală au beneficiat de prea puține lucrări de reparații, unele elemente fiind degradate.

sursa: comunicat de presă Primăria Piatra-Neamţ

Articolul anterior

Eveniment caritabil organizat de Asociaţia „Născută Înger”, la CJ Neamţ

Articolul următor

Eugen Țapu-Nazare: ”Sprijin pentru familiile și companiile afectate de scumpirea energiei”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.