ISSN 2457 - 3973

Revolta părinților de la Liceul de Arte ”Victor Brauner”: ”Conducerea ISJ Neamț desființează nejustificat o clasă a IX-a!”

Părinții elevilor din clasele a VIII-a, din cadrul Liceului de Arte „Victor Brauner, au înaintat un memoriu către Inspectoratul Școlar Județean Neamț, solicitând anularea deciziei de a desființa una dintre cele 2 clase a IX-a, sub pretextul numărului scăzut de elevi care urmează acum cursurile clasei a VIII-a.

”Părinții consideră această solicitare  nejustificată, aducând următoarele argumente: rezultatele foarte bune înregistrate anual la examenul de Bacalaureat, la concursuri și olimpiade de specialitate, concurența la examenul de admitere la liceu, planurile-cadru diferite care împiedică comasarea celor două clase. Abolvenții clasei a VIII-a nu au posibilitatea de a se înscrie la unul dintre cele două profiluri ( muzică sau arte plastice) la niciun alt liceu din județul Neamț deoarece Liceul de Arte „Victor Brauner este singurul de profil artistic din acest județ. Cele 2 clase dispun de spații didactice adecvate unei pregătiri vocaționale și de cadre didactice competente, elevii liceului fiind o prezență constantă la evenimentele artistice la nivel local, județean, național, foștii elevi, artiști recunoscuți și la nivel internațional. Liceul este organizatorul consacratelor concursuri „Elenescu”, „Czerny”, „Elena Botez”, al bienalei „Victor Brauner”, se arată în petiția depusă și on-line de părinți.

Aceștia au făcut apel la toți părinții, elevii, profesorii, persoanele care iubesc arta să ne susțină prin semnarea petiției pentru ca elevii să poată continua studiile în domeniul artistic și pentru performanță!

Conducerea ISJ Neamț nu a făcut deocamdată precizări pe acest subiect.

Articolul anterior

Primarul Andrei Carabelea s-a vaccinat împotriva COVID-19

Articolul următor

Profu’ de sex din Piatra-Neamț are DOSAR PENAL! Polițiștii s-au autosesizat! (iată mesajele indecente)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *