NewsAllert :

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

Senatorul Dan Manoliu a demisionat din PSD Neamț! Candidează locul 1 Senat din partea PRO România!

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

Mugur Cozmanciuc: ”Guvernul a asigurat fondurile pentru angajații DGASPC. Ionel Arsene să explice ce a făcut cu banii!”

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

Președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu: ”Nu mergem în alianță dacă nu suntem considerați parteneri!”

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

  • 22 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Ritm infernal la Serviciul de Pașapoarte Neamț! Au fost soluționate peste 8.000 de cereri în două luni!

Instituţia prefectului, printre atribuţiile conferite de legislaţie, are şi coordonarea activităţii serviciilor publice comunitare, atât pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor cât şi regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor .

Prefectul Niculina Dobrilă, după implementarea  prevederilor ordonanţei privind măsurile de simplificare la nivelul administraţiei publice, a solicitat  Serviciului public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple să realizeze o analiză a activităţii desfăşurate în perioada iulie – august a acestui an.

„În perioada de vară numărul solicitărilor pentru eliberarea de paşapoarte a crescut semnificativ odată cu începerea vacanţei şi perioada de concediu a românilor care lucrează în străinătate. Având în vedere că nu am beneficiat de resurse suplimentare faţă de celelalte perioade ale anului, pentru a veni în sprijinul numărului mare de cetăţeni care solicitau eliberarea de paşapoarte, s-au  făcut eforturi, au fost dispuse câteva măsuri, deja cunoscute de altfel,  care să optimizeze activitatea serviciului”, a spus prefectul Niculina Dobrilă intr-un comunicat de presa remis newsallert.ro

Aceste măsuri au constat în prelungirea programului de lucru la ghișee începând cu data de 13 iulie până la data de 28 august (422 de ore suplimentare), desfăşurarea activităţii de soluţionare a cererilor şi rezolvarea unor probleme curente în zilele de sâmbătă şi duminică  (116 ore), redistribuirea personalului pentru acoperirea activităţilor impuse de fluxul de emitere a paşapoartelor simple electronice şi temporare, replanificarea şi reducerea perioadei de concediu pentru angajaţii serviciului comunitar.

Astfel, din analiza activităţii Serviciului public comunitar a rezultat faptul că, deşi pentru  perioada 01.07 – 31.08. 2016, au fost prognozate a fi soluţionate un număr de aproximativ 6000 de cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi temporare, numărul efectiv al acestor cereri s-a ridicat la un total de 8189 (3401 cereri în luna iulie şi  4788 de cereri în luna august).  În ultimii 2 ani, în aceeaşi perioadă, au fost depuse 6227 cereri în anul 2015, respectiv 5183  în anul 2014.

„Numărul solicitărilor a crescut cu 31,5% faţă de anul precedent şi cu 58% faţă de anul 2014, în condiţiile în care, cum am mai spus, resursele umane şi logistica noastră au rămas aceleaşi. Referitor la modalitatea de plată a taxelor aferente eliberării paşapoartelor s-a constatat că, după impactul major al schimbării generate de ordonanţa guvernului,  modalitatea de plată on-line a devenit o alternativă. De altfel, noi am recomandat  cetăţenilor să utilizeze toate cele şase mijloace de plată puse la dispoziţie de noul cadru legislativ”, a mai spus prefectul Niculina Dobrilă.

Articolul anterior

Ce au făcut pompierii din Neamț în ultimele 24 de ore

Articolul următor

Primarul Dragoș Chitic cere întărirea măsurilor de siguranță în Piatra Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *