ISSN 2457 - 3973

S-a decis! Iată cum începe școala în 8 februarie, în fiecare localitate din Neamț!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț a hotărât, vineri – 5 februarie 2021, modul în care se vor desfășura cursurile școlare în fiecare localitate din județ, începând cu 8 februarie.

Decizia a fost luată pe baza hotărârilor cu caracter luate la nivel național și aplicate la nivelul județului Neamț, în baza indicelui de infectare pe ultimele 14 zile, la mia de locuitori.

Săptămânal sau de oricâte ori este nevoie, membrii CJSU Neamț se pot reuni în ședință pentru a stabili, punctual, și alte măsuri.

Spre exemplu, dacă o localitate intră dintr-un scenariu verde în cel galben sau roșu, ori invers, CJUS Neamț va adapta situația cu privire la unitățile școlare (dar și restaurante, baruri, cafenele, etc).

Deocamdată, luni – 8 februarie 2021 – cursurile școlare în fiecare localitate din Neamț vor începe astfel:

  • notă – scenariul verde (toate grădinițele, școlile și liceele se deschid pentru toți elevii); scenariul galben (participă fizic la cursuri doar preșcolarii, clasele de la I la IV, clasa a VIII-a și clasa a XII-a); scenariul roșu (sunt deschise doar grădinițele); localități în carantină (nu funcționează nici grădinițele).

Mai jos, lista cu localitățile aflate DOAR ÎN SCENARIILE GALBEN ȘI ROȘU. Prin excludere, toate celelalate localități din Neamț sunt în scenariul verde, deci toți elevii se vor prezenta, luni, în clase:

Incidență cumulată a cazurilor Categorie localitate (municipiu, oraș, comună, sat) UAT incidenta
Incidență 1,5 – 3‰ locuitori MUNICIPIUL PIATRA-NEAMŢ       2.85
COMUNA ALEXANDRU CEL BUN       2.62
COMUNA PODOLENI       2.54
COMUNA BODEŞTI       2.40
COMUNA GIROV       2.36
COMUNA GRINŢIEŞ       2.10
ORAŞ BICAZ       1.93
COMUNA TĂMĂŞENI       1.90
Incidență peste 3‰ locuitori COMUNA MOLDOVENI       3.46

Articolul anterior

Deputatul Ciprian Șerban (PSD): ”Guvernele lui Iohannis acționează împotriva firmelor românești!”

Articolul următor

Școlile se deschid total în 65 localități din Neamț! În 17 localități se deschid doar parțial! Iată lista cu fiecare localitate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *