ISSN 2457 - 3973

S-a stabilit data alegerilor parlamentare!

Premierul Dacian Cioloș a stabilit data alegerilor parlamentare. Proiectul de hotărâre care va intra în următoarea ședință de guvern (miercuri sau joi) prevede ca românii să fie chemați la urne pentru alegerile generale pe data de 11 decembrie 2016!

Secțiile de vot se vor deschide pentru alegători la ora 07.00 și vor fi închise la ora 21.00.

Dacă ar fi să ne raportăm după prezența la vot de la alegerile locale, la parlamenarele din 11 decembrie 2016 s-ar putea înregistra un minim istoric! Vremea geroasă și cu înzăpeziri (cum a fost în anul 2012) va contribui decisiv la o prezență scăzută la urne.

Este de subliniat faptul că alegătorii se vor întoarce la lista de partid, după eșuatele alegeri uninominale la Senat și Camera Deputaților, care au trimis în Parlament perdanți de pe locul al treilea sau chiar al patrulea și i-au lăsat acasă pe cei de pe prima poziție dar care nu au reușit să obțină jumătate plus unu din voturi.

Așadar, alegătorii vor primi 2 buletine de vot, pentru Senat și Camera Deputaților, pe care vor găsi o listă de candidați din partea fiecărui partid și în final, candidați independenți dacă vor exista în circumscripția electorală respectivă (în județ).

Ar mai fi de subliniat un lucru și anume că, deși românii au votat majoritar reducerea numărului de parlamenari la maxim 300 și Parlament unicameral, ultimele guverne (USL, PSD, tehnocrat) au ignorat complet decizia populară!

Articolul anterior

La Roznov nu a fost crimă, ci măcel! ”Codiță” a fost bătut fără încetare, cu parul, timp de 22 minute! Amenințări cu răzbunarea!

Articolul următor

Primarul Dragoș Chitic a luat o hotărâre cu privire la locurile de joacă din Piatra Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular