ISSN 2457 - 3973

Salvamont Neamț: Pericol maxim de avalanșe pe versanții nordici din Ceahlău!

Salvamont Neamț a emis, miercuri, o ATENTIONARE cu privire la pericolul maxim de avalanșe de pe versanții nordici din masivul Ceahlău.

Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont, a declarat că în ultimele zile s-au produs 2 avalanșe care au ajuns și pe poteca turistică a traseului prin Cascada Duruitoarea.

Salvamont cascada Duruitoarea

”Datorită temperaturilor scăzute, în zona montană inaltă stratul de zăpadă este deosebit de mare, cu precădere pe versanții nordici. Deoarece foarte mulți turiști au solicitat informații despre starea traseelor, precizaă că toate traseele sunt accesibile cu echipament de iarnă, cu excepția traseului care urcă prin Cascada Duruitoarea care este închis. Acelor turiști mult prea experimentați care critică măsurile noastre de prevenire a accidentelor și care au început deja să parcurgă ruta menționată, le comunicăm că, în ultimele zile, cel puțin două avalanșe au măturat poteca turistică. Din fericire nu a fost nimeni în zonă”, a declarat Papalicef.
Acesta a completat că, luând în calcul prognoza lunii aprilie, estimează că restricțiile pe traseul Durău-Cascada Duruitoarea -Piciorul Șchiop- Cabana Dochia se vor ridica cel mai devreme în jurul datei de 10 mai.

sursa foto: facebook Salvamont Neamț

Articolul anterior

Individ filmat în timp ce fura dintr-un magazin din Shopping City Piatra-Neamț (video)

Articolul următor

Copii care nasc copii: 40 de minore din Neamţ au devenit mame în primele trei luni ale anului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *