NewsAllert :

Coronavirus/ Numărul persoanelor pozitive din Neamț a crescut la 160! Județul, pe locul 3 la nivel național!

Procesiune cu moaștele Cuvioasei Parascheva, la bisericile din Neamț, pentru izbândirea în fața bolii (foto)

REVOLTĂTOR! Iată micul dejun al unui pacient cu coronavirus din Spitalul Județean! CJ Neamț cumpără jante de aliaj cu 900 lei/bucată!

Scandal sexual la Mănăstirea Neamţ! Călugăr acuzat că a intrat peste un bărbat în carantină!

A murit o polițistă de la Serviciul Rutier Piatra-Neamț! Avea doar 39 ani!

Declarație explozivă a dr. Codruț Munteanu, fost manager al Spitalului Județean: ”Nu a fost voință politică de la vârful CJ Neamț!”

Bărbat de 61 ani, mort în incendiul care i-a cuprins casa din Cândești

Doctorița Daniela Marcoci, bună în managementul Spitalului Județean Suceava, ignorată de conducerea CJ Neamț

Prefectul George Lazăr, către președintele CJ, Ionel Arsene: ”Văd că vreți să dați un tun de 17,6 milioane euro! Nu e bine…”

O femeie de 60 ani este a șasea victimă a coronavirusului în Neamț

Dosar la DNA pentru noul manager al Spitalului Județean Neamț! Este trimis în judecată pentru corupție!

Un individ a fugit din zona carantinată Suceava la Bicaz! Abia revenise din Anglia…

Mocanu a demisionat! Dr. Apostoaie, noul manager al Spitalului Județean Neamț! Angajații spitalului: ”E jale! Ne ducem de râpă!”

Testele Covid se fac de miercuri și la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț

ALERTĂ Explozie de cazuri Covid-19 în Neamț! Creștere cu 50% într-o zi! Județul, pe locul 3 în țară!

  • 5 aprilie 2020

ISSN 2457 - 3973

Sancțiuni aplicate la Creșa din cartierul Precista – Piatra Neamț

Conducerea Primăriei Piatra-Neamț a anunțat, vineri, care sunt măsurile de sancțiune luate în ceea ce privește angajații Creșei Precista unde au avut loc mai multe incidente în luna octombrie. Potrivit unor înregistrări audio, o îngrijitoare ar fi țipat la mai mulți copii iar poliția cercetează dacă nu au existat și agresiuni fizice.

Imediat, conducerea Primăriei a cerut încetarea contractului de muncă al îngrijitoarei.

A fost dispusă și constituirea unei comisii de disciplină care a făcut o anchetă și a luat și alte măsuri, prezentate în comunicatul de mai jos:

”Până la această dată, referitor la incidentul de la Creșa Precista ce a fost sesizat în ziua 24 octombrie 2019 s-au întreprins următoarele demersuri și s-au luat o serie măsuri:

– S-a dispus încetarea  Contractului Individual de Muncă al îngrijitoarei respective prin Dispoziția Directorului executiv al DAS Piatra Neamț începând cu data de 24 octombrie 2019.

– În aceeași zi, s-a dispus constituirea Comisiei de disciplină prin Dispoziția Directorului executiv al DAS Piatra Neamț în vederea demarării procedurii disciplinare pentru asistentul medical coordonator al Creșei Precista și pentru salariatele care își desfășurau activitatea împreună cu infirmiera respectivă la grupa mijlocie, grupa din care face parte și copilul în cauză.  Urmare a rezultatelor anchetei interne, s-a dispus eliberarea din funcția deținută și mutarea definitivă a asistentului medical coordonator de la Creșa Precista la Centrul pentru Îngrijiri la domiciliu pentru persoane vârstnice (începând cu data de 08.11.2019 prin Dispoziția Directorului DAS Piatra Neamț nr. 1506/08.11.2019).

– Prin raportul final al Comisiei de Disciplină s-au propus următoarele măsuri:

  1. a) reducerea cu 10% a salariului de bază pe o perioadă de trei luni pentru asistentul medical coordonator;
  2. b) reducerea cu 10% a salariului de bază pe o perioadă de trei luni pentru celelalte două îngrijitoare, colege de grupă cu îngrijitoarea al cărei contract de muncă a încetat.

– A fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ . Urmare a sesizării transmise de către Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț, responsabilul de caz din cadrul DGASPC Neamț a efectuat verificări în data de 31.10.2019 la creșa Precista în vederea evaluării inițiale. Ulterior, reprezentanții DGASPC Neamț  s-au deplasat la sediul Direcției de Asistență Socială Piatra-Neamț pentru continuarea evaluărilor în acest caz. În  raportul întocmit de către DGASPC Neamț în data de 06.11.2019 se menționeaza că „în evaluarea acestui caz nu s-au putut identifica indicatori de abuz”.

– În perioada următoare se vor suplimenta, în conditiile legii, camerele video și sistemele de supraveghere video și audio prin amplasarea lor și în spațiile de joacă și odihnă din cadrul creșelor municipiului.

 – În data de 06.11.2019, prin adresa nr. 31180, Primăria municipiului Piatra-Neamț a solicitat Poliției municipiului Piatra-Neamț (referitor la suspiciunea agresiunii unor copii minori de către personalul din cadru Creșei Precista)  „efectuarea cercetărilor ce se impun pentru a se stabili dacă faptele reclamate se confirmă și pentru identificarea persoanelor care se fac vinovate în acest caz”.

– În data de 12.11.2019 reprezentanții instituției Avocatul Poporului au efectuat un control la creșa Precista referitor la incidentul în cauză. În urma discuțiilor purtate între conducerea DAS Piatra-Neamț și reprezentanții instituției Avocatului Poporului a rezultat faptul că s-au întreprins toate demersurile legale și necesare ce se impuneau în acest caz, urmând să ne fie transmis un raport scris în acest sens.

După finalizarea cercetărilor efectuate de Poliția Municipiului Piatra-Neamț, în funcție de rezultatul acestora, vom decide, dacă va fi cazul, măsuri suplimentare”.

Articolul anterior

O avarie lasă 4 străzi din Piatra-Neamț fără apă vineri, 15 noiembrie 2019

Articolul următor

Depistat în comă alcoolică la volan de polițiștii nemțeni

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *