ISSN 2457 - 3973

Schimbarea conducerii Prefecturii Neamț mai durează puțin! Sau nu?

Primii care vor fi schimbați din funcții de actuala guvernare sunt prefecții. În toate județele, tandemul prefect-subprefect a fost asumat după modelul fostei alianțe de guvernare, PSD-ALDE sau PSD-UDMR.

Având în vedere că guvernarea este în acest moment monocoloră (doar PNL), atât prefecții cât și subprefecții vor fi eliberați din funcție.

Deși Rareș Bogdan spunea că în 48 de ore de la învestirea noului guvern vor fi schimbați toți prefecții și subprefecții, nu în toate județele se poate aplica măsura atât de rapid. Asta din cauza condițiilor legale privind numirea noilor prefecți și subprefecți. Aceștia trebuie să fie funcționari publici pentru că și prefecții, și subprefecții, sunt funcționari publici (înalți funcționari publici).

Deocamdată, liberalii favoriți să preia cele 2 funcții în Neamț nu sunt funcționari publici iar procedura pentru a intra în sistem durează circa 3 săptămâni.

Pe de altă parte, cel care este favorit să preia funcția de subprefect se află deja în sistemul public, fiind funcționar. Asta înseamnă că prefecta Soroceanu și subprefectul Ungureanu pot fi eliberați din funcție iar Guvernul va numi doar viitorul subprefect. Acesta ar putea conduce instituția până la momentul în care favoritul pentru postul de prefect trece de toate barierele impuse de lege.

O a doua variantă este o ordonanță de urgență a guvernului privind modul de numire al prefecților și subprefecților, ceea ce ar simplica și mai mult lucrurile.

Certitudinea este că noul prefect al județului Neamț va fi o mare surpriză pentru toată lumea!

La fel de cert este și că zilele actualei conduceri a Prefecturii Neamț pe funcții sunt numărate!

Articolul anterior

Care sunt instituțiile din Neamț cu schimbări certe de directori

Articolul următor

PSD este motivul pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.