ISSN 2457 - 3973

Școala nemțeană perpetuează valori! Elevii din Neamț au obținut zeci de premii la olimpiade!

Strategia Inspectoratului Şcolar cu privire la stimularea excelenţei în educaţie în judeţul Neamţ a fost prezentată, joi, în cadrul Colegiului Prefectural Neamț. Cu această ocazie a fost amintită și activitatea Centrului Judeţean de Excelenţă care s-a înfiinţat ca unitate şcolară cu personalitate juridică în mai 2015.

Centrul are ca misiune asigurarea  performanței  școlare  și a succesul social prin: selecția, pregătirea și stimularea elevilor capabili de performanță la diferite discipline; programe educaționale de instruire diferențiată; oferirea unor condiții de învățare la standarde europene; dezvoltarea capacităţilor individuale, a inteligențelor multiple, a creativității; promovarea inovației prin inițierea și derularea proiectelor europene.

În anul şcolar 2015-2016 în Centrul Judeţean de Excelenţă au fost organizate 48 de grupe, în care au fost admişi, în două sesiuni, 989 de elevi provenind   de la şcoli şi licee din Piatra Neamţ – 455 elevi, de la şcoli şi licee din  Roman – 303 elevi, de la şcoli şi licee din Tîrgu Neamţ – 231 elevi. Dintre elevii admişi la Centrul de Excelenţă,  266 provin din mediul rural. Au fost planificate un număr de 15-25 de cursuri la fiecare din cele 48 grupe de excelență, organizate la 12 discipline de studiu. Programul s-a desfăşurat preponderent în weekend şi vacanţe. Veniturile necesare pentru activitatea centrului  au fost asigurate de la bugetele locale Piatra Neamţ, Roman si Tîrgu Neamţ.

Rezultatele activităţii din acest Centru sunt evidenţiate în rezultatele obţinute de elevi la olimpiadele judeţene şi naţionale. Astfel, la olimpiadele judeţene s-au obţinut 113 premii, din care – 41 premiul I, 39 premiul II, 33 premiul III şi 110 menţiuni, iar la olimpiade naţionale – lot de 53 elevi,  din care 32 elevi au fost recompensaţi cu 6 premii, 10 menţiuni,  7 medalii aur, argint, bronz, 10 premii speciale. 

Acestea sunt o parte dintre valorile școlii nemțene. Ce facem însă ca ele să se întoarcă în județul Neamț după finalizarea studiilor universitare și post-universitare?

Articolul anterior

Emilia Arcan: ”Rămân alături de femeile din PSD, nu mă duc la Prefectură!”

Articolul următor

Senatorul Liviu Bumbu declanșează un cutremur la nivel național! Miza este chiar președintele Iohannis!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.