ISSN 2457 - 3973

Scrisoare deschisă către membrii Consiliului Local Piatra-Neamţ

Scrisoare deschisă adresată membrilor Consiliului Local Piatra-Neamţ

Ramona Tofan, Constantin Teodorescu, Alina Tatomir, Valentin Serban,  Cristian Sauciuc, Mihai Obreja, Marius Novac, Cristian Mihalcea, Florentina Luca Moise, Alin Lehadus,  Adrian Jucan, Marius Irimia, Liviu Harbuz, Adrian Grigoras, Bogdan Gavrilescu, Liviu Florescu Purcariu, Constantin Filip, Nicolae Enache, Ioan Curelaru, Adrian Ciobanu, Alexandru Asandei, Adrian Alui Gheorghe 

Doamnelor și domnilor consilieri,
În luna februarie a acestui an, a fost lansat un sondaj de opinie adresat locuitorilor din Piatra Neamţ referitor la transformarea grădinii zoologice în parc. Peste două treimi din cei care au participat la cercetarea sociologică au susţinut această schimbare.

Acum este rândul dumneavoastră să vă alăturaţi dorinţei pietrenilor, să țineți cont de majoritate, iar prin votul dumneavoastră să contribuiţi la dezvoltarea verde a oraşului.

174 de animale sunt închise în grădina zoologică şi nu este prima dată când Parcul zoologic Cozla este în atenţia publicului. În urma unor puternice campanii media care au expus condiţiile în care trăiesc animalele, doi urşi şi un leu au fost salvaţi din condiţiile mizere în care trăiau de ani de zile şi transferaţi către rezervaţii naturale în care îşi vor petrece restul vieţii. În prezent speciile cu cele mai numeroase exemplare sunt porumbeii, iepurii şi porcuşorii de guineea – animale care ar putea fie să trăiască libere, fie să devină animale de companie.

Cu efortul autorităţilor şi al ONG-urilor locale şi internaţionale, animalele sălbatice din Parcul zoologic Cozla ar putea să-şi găsească un mediu de viaţa cât mai apropiat de cel natural. Primul pas, cel mai important, este schimbarea acestui loc trist şi revenirea lui la menirea pe care a avut-o atunci când a fost creat, acum mai bine de un secol – Parcul “Cozla”.

Deloc utopică, speranța noastră este că votul dumneavoastră ar putea face din Piatra Neamţ primul oraş din România care oferă locuitorilor un centru educaţional digital interactiv. Copiii ar putea să afle cum trăiesc de fapt animalele în mediul lor natural, care sunt nevoile lor, care sunt habitatele si speciile care trebuie protejate şi de ce nu putem trăi fără natură.

Cu deosebită stimă,

Gabriel PĂUN, Președinte Agent Green

Articolul anterior

Cameră de audiere a minorilor la Judecătoria Roman

Articolul următor

Traficant de droguri din comuna Nicolae Bălcescu, reţinut de DIICOT Bacău

Un comentariu

  • Are vreo importantă faptul că, in referatul către CL, Carabelea afirmă că animalele vor fi trimise la alte grădini zoologice? Sau ca la “sondajul” respectiv se putea practica fără nicio problemă votul multiplu? Sau că au votat oameni care nu aveau nicio legatură cu Piatra-Neamt? Sau pietreni care mai vin aici doar in concediu? Sau că nu a anunțat nimeni că acea consultare va sta la baza unei decizii de acest tip? Voi ăștia cu Agent Green, prin acțiunile voastre, nu sunteți cumva responsabili (cel puțin la nivel moral) de toate atacurile urșilor care s-au înmulțit necontrolat și care ne provoacă atâtea daune?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *