ISSN 2457 - 3973

Se cere deshumarea părintelui Iustin Pârvu! ”Dacă se va dovedi că are sfinte moaște, să li se acorde cinstea cuvenită!”

Un grup de credincioși, ”următori ai învățăturilor Părintelui Iustin” – așa cum se autointitulează, a lansat o petiție online prin care se cere deshumarea părintelui Iustin Pârvu, ctitorul celor 2 mănăstiri din localitatea Petru-Vodă.

Grupul de inițiativă susține că, dacă se va dovedi că trupul părintelui Iustin are sfinte moaște, trebuie să li se acorde ”cinstea cuvenită, să fie așezate într-o raclă, într-un baldachin special amenajat și expuse spre închinare”.

Petiția on-line a strâns deja peste 300 de semnături.

”Cât a fost în viață, părintele devenise un far călăuzitor pentru miile și zecile de mii de credincioși care i-au trecut pragul chiliei; un îndrumător duhovnicesc care sfătuia, spovedea, se ruga sau dădea binecuvântări până la 17 ore pe zi; un stâlp al Ortodoxiei și al românismului de care se loveau valurile agresive ale ecumenismului și secularizării contemporane. Multe au fost minunile pe care le-a împlinit Dumnezeu prin Părintele Iustin cât a trăit printre noi, dar multe sunt și cele care se fac la mormântul Sfinției sale și nu numai, acum când trăiește în Cer. Având în vedere toate acestea, precum și tradițiile vechi de sute de ani, cu precădere din zona Moldovei, dar și din Țara Românească, rudele, ucenicii și credincioșii care îl iubesc și cinstesc pe vrednicul de pomenire Arhimandrit Iustin Pârvu, SOLICITĂM DESHUMAREA celui ce ne-a fost îndrumător și exemplu de viețuire ortodoxă, cu ocazia oficierii slujbei de pomenire de 7 ani! Solicităm să se scoată la lumină trupul Părintelui Iustin, iar în cazul în care se va dovedi că are sfinte moaște (trup întreg sau oseminte cu caracteristici specifice sfinților), cerem să li se acorde cinstea cuvenită, să fie așezate într-o raclă, într-un baldachin special amenajat și expuse spre închinare”, se arată în petinția on-line.

În argumentarea solicitării lor, semnatarii petiției spun că unei rude apropiate (un nepot) i s-a arătat părintele Iustin, spunându-i: „la 6 ani și jumătate să mă scoateți afară”. 

”Alți credincioși l-au visat stând în afara mormântului și spunându-le să vină la el când au nevoie de ajutor. În ceea ce privește tradițiile invocate mai sus, aducem în sprijinul celor afirmate lucrarea „Înmormântarea la români: studiu etnografic” de pr. Simion Florea Marian publicată prima dată în 1892, care descrie în amănunt cum se face dezgroparea și îngrijirea osemintelor celor răposați de 3, 5 sau 7 ani. La acestea se adaugă tradiția bisericească de deshumare și îngrijire a rămășițelor trupești sau a trupului întreg al celor dovediți a fi dăruiți de Dumnezeu cu sfințenie”, se mai precizează în petiție.

Paginile cu numele semnatarilor vor fi printate și ar urma să fie trimise celor abilitați (Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Mânăstirii Petru Vodă).

Anul acesta, pe 16 iunie se împlinesc 7 ani de la mutarea la cele veșnice a părintelui Iustin Pârvu.

De-a lungul acestor ani, credincioșii au prezentat mai multe semne trimise de părintele Iustin.

Ultimul dintre acestea s-a petrecut în martie 2019 atunci când o icoană cu părintele Iustin Pârvu ar fi început să lăcrimeze.

Materialul (text și video) poate fi recitit aici

 

 

Articolul anterior

Hainele au un iz neplăcut, deși le speli corespunzător? Cum ții mirosurile urâte departe de șifonier.

Articolul următor

Intersecţia morţii de la Girov va fi semaforizată! Prefectul Lazăr a acceptat propunerea newsallert.ro!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.