ISSN 2457 - 3973

Se redeschid mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență Neamț

Mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț vor fi redeschise după mai bine de 2 luni de când au fost oprite internările, din cauza pandemiei de Covid-19.

Secțiile care se vor redeschide de săptămâna viitoare sunt: Pediatrie, O.R.L, Chirurgie Plastică, Chirurgie generală, Ortopedie, Urologie, Chirurgie infantilă, Neurochirurgie, Obstetrică, Cardiologie l, Chirurgie BMF, Oftalmologie – doar urgențele pentu început.

La această soluție s-a ajuns în urma intervenției prefectului George Lazăr care a mediat o discuție între conducerea spitalului (cea care trebuia să propună redeschiderea unității sanitare) și DSP Neamț (instituție care ia act de decizia conducerii spitalului).

În afara deschiderii secțiilor menționate s-a stabilit ca în perioada următoare, Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț să fie redeschis în întregime iar un alt spital din Neamț să fie desemnat suport Covid-19.

”Este foarte important ca Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț sa redevină al pacienților din tot județul, iar bolnavii ce veneau înainte la tratamente să poată să își reia cursul existent. Sunt foarte preocupat de redeschiderea acestei unități sanitare pentru binele nemțenilor, dar și pentru a oferi încredere pacienților că suntem într-o nouă fază epidemiologică și cu respectarea tuturor măsurilor ce se impun trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi. Mă preocup să găsim o altă unitate sanitară care să preia pacienții depistați pozitiv pentru Covid-19, o unitate poate de rang inferior Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț care să poată deveni spital suport în această pandemie”, a declarat prefectul George Lazăr.

Anunțam încă de ieri că la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, unitate sanitară cu 888 paturi, sunt internați doar 47 de bolnavi de Covid-19. Astfel, activitatea spitalului din Piatra-Neamț era ”paralizată” în mod inutil cu un număr mic de cazuri de Covid-19 în timp ce Spitalul Municipal Roman este supra-aglomerat de cazurile non-Covid din tot județul Neamț.

notă foto: întâlnirea organizată de prefectul George Lazăr cu reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț și cei ai DSP Neamț.

sursa foto: Prefectura Neamț

Articolul anterior

Primăria Piatra-Neamț- noi facilități fiscale pentru contribuabili!

Articolul următor

Noi rețineri în cazul indivizilor care șantajau și dădeau bani cu camătă în Piatra-Neamț! Presiuni și violențe asupra unui martor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *