ISSN 2457 - 3973

Șeful secției ATI din spital: Totul s-a întâmplat foarte repede. Costumul medicului a luat foc.

Doctorul Liviu Ungureanu, șeful secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a povestit într-un interviu acordat RECORDER cum s-a produs tragedia în care au murit 10 pacienți.

Doctorul Ungureanu a explicat că incendiul a fost declanșat de un injectomat (seringă conectată electric pentru a administra tratamentul pacienților la ore fixe).

”În secția ATI erau de gardă doi medici, opt asistenți și încă patru infirmieri. În salonul în care a izbucnit incendiul se aflau, în acel moment, două asistente și un medic, colegul nostru care este acum cu arsuri, transferat în Belgia. Era acolo – nu știu sigur dacă în salon, dar în imediata apropiere sigur – se pregătea să pună un cateter central sau să intubeze un pacient. S-a întâmplat totul foarte repede, am înțeles că s-a aprins un injectomat, imediat costumul asistentei care era în proximitate a luat foc și de acolo s-a propagat. Medicul le-a strigat să iasă afară, a intrat el să vadă dacă poate face ceva, dar atunci i-a luat și lui foc costumul și s-a retras. S-a repliat spre baia care este în afara salonului, unde asistentele i-au stins cu apă flăcările de pe combinezon. Are arsuri pe 35-40 la sută din corp, pe zona fața anterioară, de la gât în jos, torace, abdomen, puțin la nivelul membrelor. El a încercat în primul rând să extragă asistentele și în al doilea rând a vrut să vadă dacă poate să scoată unu-doi pacienți. Dar n-a mai avut timp. A venit și colegul celălalt, care făcea vizita pentru salonul celălalt, a încercat și el să intre, să ajute, dar era deja negru, fum, nu se mai vedea nimic”, a declarat șeful secției ATI.

Doctorul Ungureanu a precizat că secția ATI funcționează pe 2 etaje și de aceea s-a creat o confuzie că secția a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2. În fapt, șeful secției ATI susține că doar pacienții au fost mutați un etaj mai jos pentru ca medicii să poată avea acces mai facil la aceștia.

Articolul anterior

Comunicat CJ Neamț: Vom susține refacerea urgentă a secției ATI distrusă în incendiul de sâmbătă seara

Articolul următor

Famiile victimelor incendiului de la Spitalul Județean pot părăsi carantina pentru a participa la funeralii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *