ISSN 2457 - 3973

Senatorul Emilia Arcan: ”Într-o democrație normală, ministrul Adrian Oros trebuia să fie demis după ce a picat testul moțiunii!”

18 mai 2020

Emilia Arcan a fost unul dintre cei 68 de senatori care au votat moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Intitulată “Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros”, moțiunea a fost adoptată dar nu rămâne decât un act politic, un vot de blam împotriva ministrului.

Senatorul PSD Emilia Arcan susține că într-o democrație normală, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, trebuie să fie demis și să plece acasă odată ce a picat testul prin moțiunea simplă.

”A dat dovadă de incompetență și lipsă de implicare în sprijinirea agriculturii și a sectorului alimentar românesc, în pofida pierderilor uriașe provocate de restricțiile pandemiei și de seceta gravă. N-au asigurat resursele necesare pentru irigații, deși e o secetă cumplită. Din cele 1,5 milioane de ha irigabile, lăsate la cheie de guvernarea PSD, abia dacă s-au irigat câteva sute de mii de hectare. În condițiile în care sunt 340 de proiecte aprobate, pentru darea în funcțiune a irigațiilor pentru încă 800,000 ha, care zac în sertarele ministerului. Nu s-au dat despăgubiri fermierilor pentru culturile compromise de secet E cu atât mai grav cu cât ministrul Oros admitea public că sunt 3.000.000 de hectare afectate. Absurd ministrul Oros, alături de premierul Orban, anunța că banii de despăgubiri ajung la fermieri DUPĂ recoltare!!! (…) Deci nu recoltezi, nu capeți despăgubiri! Și dacă ai întors deja cultura pentru că a fost compromisă de secetă, ce să mai recoltezi?”, a spus Emilia Arcan.

Senatorul PSD Neamț a apreciat că sunt pierderi uriașe pentru legumicultorii români!

”Ministerul Agriculturii nu a identificat nici o soluție viabilă în a permite accesul pe piață. Ministrul Oros că a generat o platformă online pentru vânzări, care însă n-a folosit la nimic! Blocarea legumicultorilor la accesul pe piață care le-a provocat pagube de sute de milioane de lei, în această perioadă! Niciun EURO adus în țară din fondurile alocate de Comisia Europeană pentru sprijinirea agricultorilor afectați de pandemie. Blocarea ori subfinanțarea unor programe esențiale din Agricultură, doar pentru că erau ale PSD. Bâlbe și ezitări în lanț, demiteri/numiri politice arbitrare. Ministrul Oros trebuie să plece din funcție până nu distruge întreg sectorul agricol și alimentar al României și până nu transformă fermierii români în săracii Europei”, a adăugat senatorul PSD Neamț, Emilia Arcan.

Articolul anterior

Haos, în week-end, pe șoselele din Neamț! Aproape 300 de șoferi vitezomani sau care au băut, trași pe dreapta de polițiști!

Articolul următor

Gheorghe Vlasie susține că nu este interesat de nici o candidatură la parlamentare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *