ISSN 2457 - 3973

Senatorul PSD Neamț, Emilia Arcan: ”Egalitatea dintre femei și bărbați constituie un DREPT FUNDAMENTAL”

Senatorul PSD Neamț, Emilia Arcan, a subliniat vineri importanța zilei de 8 mai – atunci când se celebrează Ziua Egalității de Șanse între Femei și Bărbați.

Parlamentarul social-democrat a declarat că egalitatea dintre femei și bărbați reprezintă un ”drept fundamental”.

”Aniversăm această zi din 2015 și ca femeie social-democrată sunt mândră că PSD a reușit, prin legislație și atitudine, să pună în valoare femeia și să îi dea ocazia de a lucra cot la cot cu bărbații! În lumea de azi şi de mâine, egalitatea reală dintre femei şi bărbaţi constituie un drept fundamental pentru noi toți, este o valoare esențiala pentru orice democrație și este cheia pentru succesul nostru economic şi social. Participarea echilibrată a femeilor şi bărbaţilor în structuri de conducere și la luarea deciziilor, este o necesitate pentru o societate democratică. Pentru a se putea realiza, acest drept nu trebuie să fie numai recunoscut, dar şi aplicat efectiv tuturor aspectelor vieţii : politic, economic, social, cultural”, a declarat senatorul PSD Neamț, Emilia Arcan.

În mai 2017, a fost semnată o rezoluţie pentru sprijinirea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în România, în perioada 2017-2020, de către preşedinţii comisiilor pentru egalitate de şanse ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, parlamentari, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale.

Această rezoluţie constituie un deziderat al participanţilor la conferinţa “Egalitatea de gen: test pentru democraţie”, desfăşurată cu ocazia Zilei naţionale a egalităţii de şanse pentru femei şi bărbaţi la Palatul Parlamentului, prin care aceştia s-au angajat, în limita mandatului şi misiunii instituţiei pe care o reprezintă, să sprijine mai multe obiective concrete în acest domeniu.

În Uniunea Europeană, 33% din femei au fost supuse violenţei fizice şi/sau sexuale, în timp ce 55% au fost hărţuite sexual, fiind necesar să înceteze violenţa bazată pe gen şi stereotipurile dăunătoare cărora le cad victimă femeile. În acest scop, strategia prezentată de executivul comunitar solicită adoptarea de măsuri juridice de incriminare a violenţei împotriva femeilor.

Articolul anterior

Senatorul PNL Neamț, Eugen Țapu Nazare: ”PSD nu a trecut testul solidarității!”

Articolul următor

Aproape jumătate dintre pacienții cu Covid-19 din Neamț s-au vindecat! În spitale sunt 349 nemțeni internați!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *