ISSN 2457 - 3973

Simionică (PSD): Piața Centrală putea fi inaugurată în luna mai! PNL întârzie demararea construcției!

Aurelia Simionică, președinta PSD Piatra Neamț acuză PNL că întârzie intenționat începerea lucrărilor la Piața Centrală pentru a pune în cârca PSD-ului situația.

Simionică susține că vremea a fost favorabilă începerii lucrărilor și că structura metalică din care trebuie ridicată ar fi permis ca inaugurarea să aibă loc în luna mai 2016. Conicidență sau nu, în luna mai este campanie electorală pentru alegerile locale. Aurelia Simionica

”De ce nu incepe constructia Pietei Centrale? Contractul a fost semnat la inceputul lunii decembrie 2015, constructia este conceputa pe structura metalica, vremea a fost favorabila. Practic, Piata Centrala putea fi inaugurata in luna mai 2016. Dar suntem in campanie electorala si miicimea mintii politicienilor liberali nu permite sa se materializeze eforturile 100% pesediste in realizarea acestui obiectiv. Pietrenii trebuie sa stie ca Piata Centrala va fi construita urmare a implicarii si sutinerii proiectului de catre PSD, iar intarzierea construirii si punerii in functiune a acesteia este o decizie in interes strict politic a liberalilor in detrimentul orasului. Doar pentru ca nu da bine in campania electorala sa recunoasca meritele adversarului politic, eventual sa piarda voturi, PNL-ul intarzie demararea constructiei cu cateva luni in detrimentul comerciantilor, a Urbanului aflat in insolventa, a cetatenilor. Alo! Deontologii din media care i-ati acuzat pe Simionica, Arsene, Ponta, Dragnea ca nu fac nimic pentru reconstructia Pietei Centrale (desi stiati adevarul!) acum de ce taceti?”, a spus Aurelia Simionică. 

Președinta PSD Piatra Neamț are dreptate în multe privințe. De ce nu au început lucrările la piață deși vremea a permis, este doar una din întrebările la care trebuie să răspundă Compania Națională de Investiții. CNI este instituția care a organizat licitația și care se ocupă de toate aspectele legate de construcție iar Primăria Piatra Neamț va primi la final obiectivul în patrimoniu.

Că banii au fost dați cu mâna Guvernării PSD, este adevărat. Dar la fel de adevărat este că banii au fost dați de aceeași guvernare după un an de zile iar licitația a mai întârziat încă jumătate de an.

Acum, conducerea tehnocrată a Guvernului, în subordinea căruia se află CNI are privirea orientată în altă parte și nu vede că la Piatra Neamț nu mișcă nimic la Piața Centrală.

Mai mult, firma care construiește piața – Moldocor S.A. – își are sediul la Piatra Neamț, deci organizarea de șantier nu ar fi fost o problemă.

Potrivit contractului semnat pe 9 decembrie, termenul de finalizare este de șase luni. Asta înseamnă că piața ar trebui să fie inaugurată cel mai târziu pe 9 iunie, Alegerile locale sunt pe 5 iunie…

Și dacă va fi inaugurată în campania electorală, cine își va asuma reușita? PSD va spune că a adus banii iar PNL că s-a ocupat de monitorizarea lucrării iar primarul liberal al municipiului va avea în mână foarfeca inaugurală.

Credem că meritul nu este al niciunui politician ci din contră, faptul că municipiul Piatra Neamț nu are nici acum o piață centrală ar trebui să îi facă să roșească!

Articolul anterior

Consilierii locali din Piatra Neamț, puși la plată de Curtea de Conturi! Suma imputată: 500.000 lei!

Articolul următor

Viața chiar nu e dreaptă! 46 de copii din Neamț au aflat anul trecut că au cancer!

Un comentariu

  • sa le fie rusine celor care profita de necazurile cetatenilor.fosta piata centrala care a ars(in conditii dubioase)a fost construita din banii cetatenilor.in loc sa fie la puscarie cei ce se fac vinovati de arderea pietii dorim sa speculam politic.indifertent cine a adus banii pentru noua investitie sunt bani publici si nu din contributia politicienilor.ei au avut grija de veniturile lor si nu contribuie cu nimic la noua INVESTITIE.ESTE O AIUREALA CA PNL SA ACUZE PSD PENTRU AUTOSTRADA IASI -TG.MURES,IAR ACUM PSD ACUZA PNL CA NU DAu zori cu lucrarile.sa o creada si unii si altii ca in vara va fi gata piata.de aceea ii rog sa specifice anul si sa nu fie la multi ani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular