ISSN 2457 - 3973

Simpozionul „Istoria prin imagini vechi. Mărturii inedite din zona Moldovei”, organizat la Zilele Cetății Neamț

În cadrul amplului program al ,,Zilelor Cetății Neamț” (ediția XXI) s-a desfășurat și o manifestare științifică interesantă, menită să aducă în atenția publicului larg și a specialiștilor câteva crâmpeie de istorie prin intermediul fotografiilor vechi și a cărților poștale.

Astfel, sâmbătă, 2 iulie, la Muzeul Cetatea Neamț a fost organizat simpozionul și expoziția temporară ,,Istoria prin imagini vechi. Mărturii inedite din zona Moldovei, care a avut ca principal partener Clubul Colecționarilor Piatra Neamț.

Gazda principală a evenimentului a fost muzeograful Dumitru-Ionuț Stigleț de la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț.

La eveniment au participat colecționari, muzeografi și cadre didactice din București și județul Neamț, care au prezentat o serie de lucrări interesante, de interes local și regional.

Au fost aduse în discuție monumente reprezentative din județul Neamț, dar și din Moldova din dreapta Prutului.

Simpozionul a fost dublat și de o expoziție temporară cu ilustrații vechi, legate de județul Neamț, care au oferit publicului o perspectivă mai puțin cunoscută asupra unor obiective istorice din această zonă.

Evenimentul a fost completat și printr-un mic târg filatelic și numisatic.

Articolul anterior

Cine sunt Campionii din inima inspectorului şcolar general Florentina Luca-Moise

Articolul următor

Au fost reluate căutările tânărului înecat în râul Moldova, lângă Roman

Un comentariu

  • O manifestare carto-filatelică extrem de reușită din toate punctele de vedere: organizatoric, conținut, schimburi. Mulțumiri !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.