ISSN 2457 - 3973

Sindicatul ApaServ face scut în jurul managerului Cătălin Dughir! ”Demiterea sa este un abuz al clasei politice!”

Sindicatul ApaServ a reacționat, luni, printr-un comunicat de presă în care își arată susținerea față de managerul companiei, Ionuț Cătălin Dughir.

Sindicaliștii susțin că încercările repetate de demitere a acestuia de-a lungul timpului au creat un climat de nesiguranță în instituție. Aceștia au precizat că nu sunt de acord cu demiterea lui Cătălin Dughir și consideră o astfel de măsura ca fiind un abuz din partea clasei politice.

Înainte de a prezenta integral comunicatul de presă, reamintim că săptămâna trecută, prin votul majorității PSD-ALDE-PMP, cei doi consilieri județeni din Adunarea Generală a Acționarilor de la ApaServ au fost împuterniciți să demită Consiliul de Administrație și să numească un alt C.A. Acest lucru s-a produs joi iar următorul pas ar putea fi demiterea managerului Dughir.

Acesta a reacționat într-o conferință de presă în care a acuzat presiunile politice la care ar fi supus și a declarat că a făcut și va mai face plângeri la DNA împotriva conducerii Consiliului Județean.

Iată și comunicatul sindicatului ApaServ:

”Noi, Sindicatul Apa Serv, prin prezenta, vă facem cunoscute următoarele: După cum stiti, de-a lungul timpului s-a tot încercat schimbarea abuzivă a directorului general, în persoana domnului Dughir Ionut. Pe lîngă disconfortul creat de presă, a fost indus si un climat de nesigurantă vizînd locurile de muncă, întrucît, cum bine stim, s-a urmărit înlocuirea personalului existent cu personal aservit partidelor politice. Această nesigurantă vizează si salariul, întrucît de multe ori în presă politicienii locali au venit cu solutii care vizau scăderea salariilor. Pe această cale precizăm că grila noastră de salarizare cuprinsă în contractual colectiv de muncă prezintă salarii reduse. Vrem să arătăm că, înainte de numirea domnului Dughir ca director general, conditiile de muncă nu erau conforme cu prevederile legale atît în domeniul securitătii si sănătătii în muncă, cît si cu prevederile legale în privinta drepturilor salariale. Astfel, înainte de numirea domnului Dughir, salariatii nu aveau nici măcar un minim echipament de protectie, avînd în vedere conditiile perioculoase în care se lucrează, mai ales la Serviciul de Canalizare. Acum salariatii detin echipamente profesionale de protectie a muncii, asigurate prin programe de finantare. Pe această cale vă comunicăm că noi, sindicatul Apa Serv, sindicat reprezentativ conform legii, îl sustinem pe domnul director general Ionut Dughir si, sub nicio formă, nu sîntem de acord cu demiterea sa, considerînd că este un abuz din partea clasei politice locale“.

Articolul anterior

Șase nemțeni care fugeau de pușcărie au fost prinși de polițiști

Articolul următor

Acum, protest la Oficiul Județean de Poștă Neamț!

3 Commentarii

  • Viața începe și se termină cu Directorul general Dughir, dacă este să dai crezare sindicatului. Măi băieți, mai răsfirat, pentru că nimeni nu vă crede! Ați apărut și voi acuma după ce ați făcut bara-bara cu cei din conducere?

  • In sfarsit a fost inlaturat,mai trebuie la sindicat umblat///lider corupt

  • Bara bara puțin spus.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *