ISSN 2457 - 3973

Singura izoletă din dotarea ISU Neamț pentru pacienții cu coronavirus este … nefuncțională!

O informație halucinantă a ieșit la iveală, luni, atunci când locțiitorul inspectorului șef lSU Neamț a recunoscut că singura izoletă din dotarea instituției este nefuncțională.

Izoleta este acea targă ermetică în care este transportat pacientul infectat cu coronavirus. Este absolut obligatorie pentru astfel de transporturi și se află în dotarea Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

La Neamț, a fost achiziționată în anii trecuți doar una singură. Și între timp s-a stricat. Așa că pentru cazurile depistate pozitiv în județul Neamț se apelează la județele limitrofe. Cum au început să apară tot mai multe cazuri, este posibil ca la un moment dat, pacienții din Neamț să aibă de așteptat mult și bine până să fie transferați la Iași.

Sau să fie luați pur și simplu așa, cu riscul de a infecta și alte persoane.

Iată ce a declarat astăzi colonelul Cătălin Leonte, locțiitorul inspectorului șef al ISU Neamț:

”Judeţul Neamţ este asigurat de judeţele învecinate. Echipamentul de protecţie – izoleta – este pus la dispoziţie de judeţele învecinate, în funcţie de disponibilitate, iar noi avem autospeciala de transport. Izoleta de la Neamț a fost achiziţionată în anii anteriori şi înainte de creşterea incidenţii cazurilor a devenit nefuncţională, aspect pe care l-am raport eşaloanelor superioare. Am întreprins demersurile pentru repararea acestora dar din păcate nu s-a reuşit până la această oră”.

Ce mai este de comentat?….

Articolul anterior

Pacienta cu coronavirus lucrează la DGASPC și locuiește în Dărmănești! Au fost depistați 8 contacți direcți!

Articolul următor

Măsuri speciale luate în Piatra-Neamț din cauza coronavirusului

Un comentariu

  • Hai canta domnu Arsene, canta-ne ceva ca iti place sa canti pe fb si sa te lauzi. Pune-l si pe DVC sa fluiere ceva. Nu v-ar fi rusine, penalilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular