ISSN 2457 - 3973

ȘOCANT Pacient cu coronavirus, plimbat de 3 ori în 10 zile prin Spitalul Județean Neamț! ”Sistemul”, la un pas să îl omoare!

Se numește N.A., are 48 ani, este din Piatra-Neamț și este infectat cu virusul Covid-19. Deși de aproape 2 săptămâni prezintă simptomele, ”procedurile” de testare pentru virus nu l-au încadrat ca potențial bolnav. Și a ajuns de 3 ori la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț! De 2 ori a fost trimis acasă. A treia oară, ieri, când era să moară, și la insistențele soției – de profesie farmacistă – cineva s-a îndurat să îl testeze. Și a ieșit pozitiv!

Aceasta este pe scurt drama unui om, care încă se zbate între viață și moarte, și pe care sistemul aproape l-a împins în groapă. Sistemul dar și medici care nu au curajul să îl înfrunte și care zac într-o complicitate totală!

Un test de testare pentru Covid-19 costă 20 de euro. Atât. Prea mult pentru viața unui om…

Citiți în continuare povestea halucinantă, sau mai bine spus drama unui om și a familiei sale.

”Vreau să scot la suprafață niște nereguli grave! Soțul meu a venit pe 11 martie acasă cu simptomatologie de gripă: ochi înroșiți, dureri oculare și ușoară stare de febrilitate. În acest context m-am gândit că va face o viroză de sezon, pentru că suntem în plină epidemie de viroze. Am inițiat un tratament simptomatic cu anti-termice, acasă, și pentru că este o persoană cu sensibilitate oro-faringiană am avut un antibiotic și, la recomandarea medicului de familie, am început și acest tratament pentru 3 zile. Am ținut legătura cu medicul de familie prin telefon și acesta mi-a spus că, dacă nu se simte bine, va trebui să îl consulte. De miercuri până vineri, starea soțului meu s-a alterat. Medicul de familie mi-a spus că de luni, după ce trece week-end-ul, va trebui să îi prescrie concediu medical și să nu mai meargă la serviciu, lucru pe care l-a și făcut. Luni a venit să îl consulte acasă și a constatat că nu are nimic pulomonar. Dar febra persista – 37,5 până la 37,8, deranjantă și foarte greu de tolerat. Atunci medicul de familie a schimbat tratamentul și a aplicat un tratament injectabil, pe branulă. O cefalosporină – un antibiotic care se face la 12 ore, plus încă un antibiotic pulmonar, pe gură. A făcut luni și marți acest tratament, am văzut că febra nu scade, ba dimpotrivă, dă semne să crească, și atunci, ca orice bun creștin, la recomandarea medicului de familie, că trebuie să mergem la Unitatea de Primiri Urgențe pentru a fi văzut de către un medic infecționist”, a declarat, în exclusivitate pentru newsallert.ro, M.A., soția pacientului cu Covid-19.

Ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, începe calvarul birocratic al pacientului, care era pe punctul să îl coste viața. Noroc cu soția lui care s-a bătut în fiecare clipă cu un sistem care era să îl doboare!

Pentru că nu se încadra în ”protocolul” blestemat care face diferența între viață și moarte, adică între pacienții potențial infectați cu Covid și ceilalți, bărbatul a fost trimis acasă. S-a întors după câteva zile într-o stare mai gravă dar din nou a fost trimis acasă! Pare halucinant, dar este real!

”Am sunat la Unitatea de Primiri Urgențe și am fost dirijată spre acel cort de triaj epidemiologic unde a fost înregistrat și obligat să completeze acel chestionar. Prima întrebare a fost dacă am fost, împreună, sau doar el, într-un spațiu intracomunitar din Europa. Răspunsul a fost ”NU”. A doua întrebare a fost: știți să vă fi întâlnit cu cineva bolnav? ”Nu”. Atunci au spus că înseamnă că nu are Covid. Și a fost dirijat în UPU. Aici a fost văzut de medicii de gardă și de medicul infecționist chemat. Infecționistul a constatat că analizele nu erau foarte rele dar nu a știut de ce natură este starea febrilă și a pus-o pe seama unei viroze respiratorii. Diagnostic cu care a și plecat în acea seară de 18 martie, din Spitalul Județean. Ne-am dus acasă, m-am sfătuit cu medicul infecționist față de tratamentele administrate și am fost admonestată verbal că l-am bombardat cu antibiotice deși are viroză. I-am explicat că aceste viroze se pot supra-infecta și nu vreau să risc. Mi s-a spus să opresc toate antibioticele și să îi dau anti-termice. Dar eu îi dădeam de 7 zile paracetamol și tamiflu ca să îi scadă febra… Mi-au făcut o schemă de tratament și mi-au zis să opresc antibioticele. Eu nu le-am oprit, ba dimpotrivă eu le-am schimbat tot cu acordul unui alt doilea medic infecționist. Pentru că pe 20 martie, soțul meu nu se mai ridica din pat, începuse să tușească și dădeam semne de alterare a sănătății din ce în ce mai tare. A doua oară am chemat ambulanța, am spus că suspicionez infecție Covid și au venit echipați. L-au dus în același cort, i-au dat același chestionar, și a fost văzut de alt medic infecționist. Acesta mi-a spus că parcă ar fi semne de o infecție sau inflamație dar nu sunt atât de rele încât să necesite internarea. Ba, mai mult mi-a spus că l-ar interna dar nu are unde. Pentru că tranziția cu secția de infecțioase i-a făcut să oprească în secție Covidul confirmat cu forme ușoare și medii, pe Anestezie Terapie Intensivă au amenajat o secție pentru gravi și Infecțioasele cu SIDA sau clostridium le-am dus pe secția de Endocrine. Deci nu au paturi și acum se organizează. După acest consult mi-a spus că nu are motive să îl oprească dar, dacă eu insist, poate să caute un loc. I-am zis: ”Doamna doctor, eu doresc să fie internat doar dacă îi faceți testul Covid”. Mi s-a spus să nu mă supăr dar nu îi poate face testul Covid pentru că nu se încadrează ”protocolului”. Și atunci am rugat să îmi specifice care este protocolul, care este diferența dintre un pacient Covid confirmat și soțul meu. Și mi-a răspuns că este dispneea, adică o dificultate respiratorie majoră. Lucru pe care soțul meu nu îl avea pe data de 20. Și pentru lipsa acestei dispnee l-au trimis acasă”, a povestit femeia.

Doar 3 zile au trecut de la momentul trimiterii acasă iar bărbatul a ajuns să se lupte pentru viața sa. Soția a solicitat din nou ambulanța și l-a transportat pentru a treia oară la UPU din Spitalul Județean Neamț. Abia acum, și după presiuni făcute de aceasta, soțul său a fost internat. A fost nevoie de alte presiuni pentru a-i fi făcute testele pentru Covid-19. Care, a doua zi (astăzi) au venit POZITIVE!

”Soțul meu trebuie schimbat la 3 ore, transpira de parcă cineva arunca o găleată cu apă pe el. Pe 23, starea lui s-a înrăutățit atât de tare încât l-am dus cu toată simptomatologia protocolului de Covid. Ei nu intenționau nici ieri (luni) să îi facă testul Covid. Am făcut presiuni, am luat legătura cu primul medic infecționist care l-a văzut și și-a asumat cu șefa de secție riscul de a-l testa. Pentru că trebuia să aibă un contact confirmat sau să vină din străinătate, pentru a-i face testul, situație în care noi nu eram. Nu pot să cred că toți oamenii care au plecat în afara țării au o șansă suplimentară față de noi. M-am simțit umilită și călcată în picioare, familia mea a fost batjocorită de statul român pentru că nu a acordat șanse egale tuturor cetățenilor români. Adică cei care vin de afară au drepturi mai multe decât cei care stau în țară. M-am întâlnit cu sute de oameni, puteam să iau de la oricine. Soțul meu lucrează la Resurse Umane, prin contactul cu angajații instituției, manipulând bani și făcând plăți la bancă în interes de serviciu, putea să contacteze virusul de oriunde. De ce nu am avut șansa de a putea fi testați conform simptomatologiei? De ce i se îngrădește dreptul specialistului, de un protocol absurd? De ce nu poate infecționistul să poată face orice teste pentru a vedea de ce face febră?”, a răbfnit soția pacientului.

Ce reproșează soția pacientului acestui ”sistem”? Și mai ales cine face parte și cine conduce ”sistemul”?

”Cei din spital trebuia să aibă o atitudine mult mai curajoasă față de cazul soțului meu și să efectueze testul Covid de la prima prezentare în UPU. Dacă acel test era efectuat, Spitalul Județean era păgubit 20 de euro. Atât costă testul. Pentru că nu l-au efectuat, soțul meu are leziuni pulmonare ireversibile și o bronho-pneumonie ”câștigată” pentru care nu am să mai pot niciodată să recuperez sănătatea lui, din cauza unor oameni care nu au avut curaj. Medicii sunt disperați pentru că li se cere să nu interneze, să facă economie, nu au mănuși și combinezoane. A fost un stres pentru ei să intre la soțul meu ieri și astăzi pentru că nu aveau echipamente. Nu erau pregătiți de un pacient cu Covid în Piatra-Neamț! Acest managament este dictat știți dumneavoastră de cine. De la Consiliul Județean Neamț! Sunt oripilată că asistenele spitalului pun pe facebook cum confecționează acasă măști din pânză și încurajează colegele să le folosească în loc de nimic? Asta înseamnă că dă de gol spitalul, și foarte bine au făcut, că nu au măcar o mască! Sunt oameni de afaceri care au făcut donații la secția ATI și totuși cum este posibil să nu fie mănuși acolo? Și nici dezinfectanți? Acum, în plină pandemie! Nu este posibil! Spitalul nu are resurse! Eu nu atentez la profesionalismul medicilor dar frica pe care au avut-o și lentoare cu care s-au mișcat la început este răspunsul unui lung șir de frânări ale sistemului medical. Și Piatra-Neamț dintotdeauna a fost! Dacă nu îl duceam ieri la spital pe soțul meu, și nu făceam presiuni, murea”, susține femeia, de profesie farmacistă.

Un alt semnal de alarmă, cu consecințe grave imediate este reprezentat de modul în care erau ”echipate” cadrele medicale la primul consult din UPU.

”La primul consult, cadrele medicale de la UPU nu erau echipate. Am intrat cu el în izolator pentru că ar fi fost doar viroză respiratorie. La al doilea consult la spital, medicul infecționist era echipat corespunzător iar restul personalului UPU nu știu cum era echipat. Nu mi s-a mai permis accesul”, a declarat M.A.

Ce urmează?

”După ce soțul meu va veni acasă și va fi în siguranță și ne vom recăpăta viața frumoasă pe care ne-au furat-o niște inconștienți, o să mă gândesc foarte serios să dau în judecată! Va fi obiectivul vieții mele să îndreptăm sistemul. Dorința mea supremă este de a scoate la suprafață toate aspectele negative și nimeni să nu mai treacă prin ce a trecut soțul meu. Și vreau ca toată lumea care a intrat în contact cu soțul meu să se ducă la DSP și să bată cu pumnul în masă ca să ceară testare Covid. Vreau să declanșez o acțiune de testare în masă”, cere soția bărbatului confirmat cu Covid-19.

Dar cum nici măcar ei și copilului de 11 ani nu le-au fost prelevate teste, deși au stat atâtea zile în contact direct cu pacientul, la ce să ne așteptăm?

Ca să nu mai spunem de colegii de serviciu ai bărbatului sau colegele soției acestuia!

Poate factorii decidenți – DSP, CJ Neamț, Prefectura, IPJ, Parchetul și alte instituții – se autosesizează în urma acestui articol și demarează de urgență o anchetă în acest caz! Nu de alta, dar să nu fie prea târziu! Sau poate deja este…iar la Spitalul Județean Neamț vom avea o situație similară celei de la Suceava!

N.B. Într-un articol pe care îl vom ulterior vă vom prezenta cum a fost externat și transportat la Iași acest pacient. Cu probe! Vă dăm doar câteva amănunte la fel de halucinante ca cele de mai sus: fără izoletă și fără costum de protecție!

Articolul anterior

Un bărbat a sărit de la etajul centrului de carantină din Piatra-Neamţ

Articolul următor

Textul complet al Ordonanței Militare! Iată cine, când și cum poate ieși din locuință!

30 Comments

  • SISTEMUL DE SĂNĂTATE DIN ROMÂNIA UN URIAȘ LAGĂR DE EXTERMINARE LA NIVEL NAȚIONAL !!!!

    • Nu ma mira absolut nimic legat de spitalul județean de urgență Neamt, acum un an si cateva luni ,o asistenta de pe secția de boli infecțioase a intrat in baza de date cu caracter personal a spitalului județean de urgență Neamt, mi-a scos scrisorile mele medicale și le-a distribuit prietenilor mei din rețeaua de socializare ….am făcut 3 sesizări, nu am primit nici in ziua de astazi un răspuns, jurista spitalului nici nu ma lasat sa intru la directorul spitalului, pe atunci era director Codruț Munteanu, nu ma mira ca suntem lăsati sa murim cu zile într-un asa spital,totul se fura in acest spital, de la pâine ptr bolnavi pe care o ia acasă infirmira sa o dea la porci si gaini pana la medicamente…..stiu caz concret cum infirmieră din loc. unde eu locuiesc ,care aduce cate 3-4 sacoșe cu mâncare la cateva zile ,de la bucătăria spitalului si creste porci, sunt foarte conștientă că da cate un porc si la sefi ,ptr ca nu poate pleca din spital fara sa fie văzută cu traista plină ,fura cămăși de noapte ,penparsi si le vinde la cei bolnavi in sat…Stiu asistenta care fura antibioticul din secția infecțioase si da la găini acasă sa nu se îmbolnăvesc ….OAMENI BUNI DESPRE CE VORBIM…IN SPITAL SUNT O INCRENGATURA ,GREU V-OM SCAPA DE CARACATIȚA DIN SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ NEAMT…..

      • Made-n rom!

        • Mergeti la o televiziune si va va face cunoscuta relatarea, macar dupa o ancheta reportericeasca…..

  • Avand in vedere gravitatea acestui caz, va rugam sa faceti tot posibilul si sa il faceti cunoscut la nivel national prin televisione.
    Si adresa catre Ministerul Sanatatii, pentru control si luare de masuri urgente pentru ca astfel de cazuri sa Nu mai fie

  • Trimiteți lui Arafat acest text, să știe ce se întâmpla în Neamț…și chiar televiziunilor! Rușine CJ, rușine prefectului de Neamț și managerului spitalului care dansează politic!!! Ghinionul de a fi nemțeni!

    • Niciun medic nu va încălca protocolul,pentru asta există.Dumneavoastră vorbiti de curaj? Pt a fi judecat de stat după? Mai bine in judecată cu dumneavoastră, este mai ușor…Statul judecă, nu? Sunteți farmacista, antibiotic in viroza??? Aveti idee la ce stres sunt supuse cadrele medicale in aceasta perioada? Asa le arătați recunoștința ? Sunteti evident subiectivă, este uman, dar încercați sa va luptati cu sistemul,nu cu cei care sunt obligati sa respecte reguli.

      • Nu e normal ca acum,in plina pandemie ,sa fie testate doar o anumita categorie de persoane. Toti trebuie sa avem drepturi egale. Cei care prezinta simptome de viroza trebuie testati. Astfel nu se va pierde timp,nu se va pierde controlul. Testul face diferenta ,deoarece boala nu se manifesta la toti la fel…

  • Cei din strainatate nu au contribuit cu un leu la sistemmul de sanatate din tara, dar au prioritate.

    • Vă asigur ca nici un om întreg la minte nu s-a intors din străinătate pentru a se trata in România! Ați vazut cum arată cei care se intorc acasă?

  • “ Nu pot să cred că toți oamenii care au plecat în afara țării au o șansă suplimentară față de noi. M-am simțit umilită și călcată în picioare, familia mea a fost batjocorită de statul român pentru că nu a acordat șanse egale tuturor cetățenilor români. Adică cei care vin de afară au drepturi mai multe decât cei care stau în țară.”
    Pai nu ziceau ca isi iau țara înapoi ?

    • E cumplit ce se intampla si prin ce suntem nevoiți să trecem. Cu toții.
      Însă, nu fiți supărați tot pe românii care se întorc la familii. Tot din cauza sistemului au ales să plece și de nevoie, majoritatea. Prioritatea de care vorbiti, e necesara, daca stați sa va gânditi. S-au întors în general oameni care au fugit din zone afectate si pot fi purtători, disperati si multi dintre ei se tem sa declare si sa intre in autoizolare. Pentru asta însă, exista lege, speram. Ati vazut cazul fostului politist, care si-a infectat familie, colegi, prieteni si A ASCUNS faptul ca a fost la plimbare cu…S-ar zice: treaba lui cu cine! Insa a devenit si treaba noastra😔 Tot de afara a venit si nu e din „diaspora”. De-aia suntem întrebați dacă am fost sau am intrat in contact cu cei veniți de afara. Ar trebui să vă varsati supărarea pe cei responsabili de atatea nereguli, nu pe semenii dvs. Care, nemaifiind asigurați în România, plătesc taxe la greu, pe unde lucrează fiecare dar AICI, își vor plăti orice serviciu medical. Tocmai, pentru că aici, ei vin doar ACASA, lângă cei dragi, fața de care traiesc la distanta cu lunile, de ani de zile, poate. Cu siguranta, aveti in jurul dvs.astfel de familii. Ca si noi, fiecare are propriile alegeri. De ce lovim tot NOI in NOI?! Si ne distantam de adevărații vinovați? Cum sa nu ai rezerva in spitale? Cum sa ignori o astfel de situație? Oare își dau seama ce îi așteaptă, după acest caz, de bunacredinta in fond? Ce val de îmbolnăviri poate urma? Si tara asta, niciodată nu e pregătită, pentru NIMIC!😔
      Va doresc din suflet sa treaca si sa fiți bine!🙏🙏🙏

    • Protocolul e de rahat, e depasit .A fost ok in primele zile, atât. Despre asta e vorba.

  • Sistemul este bolnav . Acum cativa ani am internat-o pe bunica mea cu pareza pe partea stanga si in aceiasi incapere a stat si o persoana decedata de 3 zile . Nu vroiau sa scoata persoana decedata pt ca spuneau medicii ca nu are nici un familiar . Pana nu le am bagat in buzunar nu a luat acea persoana sa o duca la morga. Ce sa spunem ca nici macar o lumanare nu avea aprinsa😡

  • Faceti publica aceasta postare, pe pagina ISU, dl Arafat. Si pe e-mail.
    Ferească Dumnezeu de asa sistem!
    Bine ca testează toti burtosii, toate prostituatele….Rusine!

    • Niciun medic nu va încălca protocolul,pentru asta există.Dumneavoastră vorbiti de curaj? Pt a fi judecat de stat după? Mai bine in judecată cu dumneavoastră, este mai ușor…Statul judecă, nu? Sunteți farmacista, antibiotic in viroza??? Aveti idee la ce stres sunt supuse cadrele medicale in aceasta perioada? Asa le arătați recunoștința ? Sunteti evident subiectivă, este uman, dar încercați sa va luptati cu sistemul,nu cu cei care sunt obligati sa respecte reguli.

  • Cei din diaspora ridica economia orasului si ajuta familia… Cat despre medici toti dupa gratii!!!

  • Manager de spital fost, și actual comunist, care face presiuni asupra personalului, proasta aprovizionare cu materiale și medicamente și atitudinea clasica din spitalele noastre „” lasă-mă sa te las””.

  • In primul rand nu trebuia sa-i administreze antibiotic pana nu se constata o infectie in corp. O analiza de sange era suficienta. Si doi. febra la valorile alea nu trebuia scazuta cu antitermic. E momentul cand imunitatea lupta cu virusul. Scaderea febrei lungeste boala si predispune la complicatii. Lasati febra sa-si urmeze cursul ! Voi va omorati, nu virusul !

  • Cata bataie de joc si cum am ajuns din cauza nenorocitilor alesi in functii,sa stam la coada pentru a beneficia de servicii medicale!!!Cum e posibil ca toti cei veniti din afara sa fie testati,carantinati,sa li se asigure cazare,mancare, prioritate in efectuarea testelor si in acordarea serviciilor medicale,TOATE PE BANII NOSTRI,AI CELOR DIN TARA, iar noi cei care cotizam intr una la sistemul medical romanesc,stam la coada si ne rugam sa fim testati, sa nu murim!Niste incompetenti care se bat cu pumnul in piept ca s au luat masuri din timp(izloare,carantinare,etc.)cand era imperios necesar ca toti cei veniti din afara sa fie plasati in zona granitei si nu lasati sa intre in tara,aici unde au creat un haos fara margini!Niciunul din acestia nu trebuia sa intre si clar nu am fi ajuns in situatia asta!Si inca mai vin si inca sunt primiti cu bratele deschise!Dragi incompetenti aflati in functii,voi cei cu protocoalele voastre de tot rasul, lasati ne pe noi cei care sustinem sistemul de sanatate sa murim si ramaneti voi cu votantii vostri,”fratii nostri din afara Romaniei noastre” !Ei sa va asigure platile,ei sa va voteze,ei sa zaca pe banii nostri si de ce nu ei sa va dea in cap!Asta e RO MA NI A LUCRULUI BINE FACUT!

  • Este strigator la cer!Are perfecta dreptate ,daca nu ne omoara boala pe noi ne omoara sistemul medical.M-am saturat de afirmatii ca cei din diaspora ridica economia.Ce se intampla cu diaspora daca nu ramanea nimeni in tara ,la ce si la cine se mai intorceau?Toti cei care sunt suparati ca le dam atentie mai mult celor care vin de afara si mai putina atentie celor care au ramas, au perfecta dreptate!Va rog sa va revizuiti comportamentul vizavi de noi cei de acasa si sa va ganditi ca majoritatea celor care vin acum sunt cei care au ponegrit tara noastra cum au putut,Ce facem?Le dam premii?

  • Sunt total de partea doamnei si-i impartasesc trăirile, deoarece nici în spitalul de la Iași situația nu este altfel, decât bătaie de joc.De ce spun asta? Pentru ca fiul meu a contactat virusul pe 5 martie, s-a autoizolat, a fost internat pe 11 martie la Spitalul de boli infecțioase Iași, mai întâi intr-o rezervă, izolat, după 2 zile mutat intr-o boxă 2 pe 2, cu chiuvetă si WC comune, pe hol, iar la 6 zile de la internare i-a fost adus în acea boxă, un alt pacient pozitiv, fără ca fiul meu sa fie testat, in prealabil, mai ales ca , de la internare, a fost ASIMPTOMATIC. Degeaba insistente, degeaba lămuriri. Culmea e ca niciunul dintre contactii lui nu a iesit pozitiv. Managerul susținea că respectă protocolul, iar medicii ca nu depinde de ei. Testarea i s-a făcut de-abia în a 14a zi, si ce credeti? A iesit POZITIV. Deci, poate cineva sa ma contrazica atunci cand afirm ca trebuia sa fie testat inainte de a i se aduce alt pacient pozitiv dupa 6 zile?
    Cu cine sa te lupti cand medicii si managerii de spitale respecta protocoale in loc sa ia masuri PENTRU SANATATEA OAMENILOR, când cei care tin in mâini destinul nostru viitor, își fac poze, se cearta care si cata dreptate a avut în vederea câștigării de capital electoral si nu de salvare de vieți! Si cand mai vad si persoane care nu stiu cum sa-i felicite mai mult, care nu stii tu cate ode sa le dedice…! Pentru ce, oameni buni, pentru ca fac ceea ce este NORMAL SA FACA? Noi suntem vinovati, noi cei care cadem in plasa odelor si a lingusirilor de orice fel! Pe noi cine ne lauda ca in fiecare zi mergem la serviciu si ne facem datoria? Cum sa nu-mi treacă prin minte gândul că fiul meu, fiind asimptomatic si fara contacti pozitivi în urma lui, ( multumesc lui Dumnezeu!)a făcut o greșeală ca s-a autoizolat? Cu ce s-a ales el? Cu o trauma psihică peste care nu stiu cum va trece, cu un stigmat de care nu va scapa usor si cu mai ce? Cu cine stie ce alte boli dobândite în spital, cu lipsa de reactie a celor implicați în vindecarea lui asa-zisa. Cazul lui a ajuns si la urechile unui deputat de Iași care, culmea, încearcă să convingă opinia publică ca fiul meu e nebun, ca nu stie ce spune, ca de la început a avut pacient cu el în boxă, ca in spital nu sunt condiții de hotel.
    Deci, vedeti oameni buni, cine sunt cei pe care noi i-am validat sa ne conduca destinele? Vedeti de ce este în stare un astfel de specimen pentru a-si proteja incompetența lui si a grupului lui?
    Sunt disperată ca fiul meu va mai petrece inca 14 zile în acel blestemat spital, fără ca nimeni sa-i ia în seamă existenta, fără ca nimeni să se îngrijoreze de sănătatea lui fizică și mentală! SUNT DISPERATĂ!
    Oare sa tragă consecințele faptului că a iesit in spatiul public si a cerut sprijin, arătând ce se intampla si indemnand lumea sa stea acasa? La cine sa mai apelez ca sa-i fac vocea auzită?
    Dintre factorii de răspundere nu s-a întrebat nimeni cum de la Timișoara cazurile rezolvate sunt pe banda, iar la Iași este un singur pacient externat si acesta nu stiu cum, pentru ca fiul meu a fost primul caz pe Iași, deci un singur pacient externat si un mort?
    Cu ce se ocupa factorii de răspundere? Cu grija fata de sănătatea pacienților sau cu imprastierea spaimei printre oameni? Au în grija doar sa numere cati s-au mai îmbolnăvit sau au grija de viata tuturor OAMENILOR?
    Oare cand voi vedea IN SPATIUL PUBLIC măști, mănuși pentru protecția cetățenilor? Oare cand voi beneficia de un număr de telefon la care SA RASPUNDA o autoritate publică atunci când ai intr-adevar nevoie de un sprijin intr-o situatie disperata?!
    Dacă poate cineva sa raspunda si sa rezolve aceste întrebări voi fi liniștită și voi avea incredere. Pana atunci…
    nu mai credeti ca toti cei care-si fac poze în timp ce trebuie sa muncească, chiar au grija de noi!
    Ba mai mult, ma astept ca tot ei sa se plângă ca sunt denigrati, ca sunt neînțeles, ca vorbele le sunt scoase din context, ca nu sunt crezuți ca se gândesc doar la binele poporului!

  • Cineva spunea in gluma ca ..ce ghinion pe capul celor care ne conduc sa trebuiasca sa se trateze de coronavirus in spitalele de la noi pe care Nu le au facut ..Din pacate situatia este dramatica ,pe langa faptul ca nu avem spitale pregatite pentru situatii de acest gen ,personalul sanitar este trimis la lupta cu coronavirusul fara masti care sa i protejeze ,fara manusi suficiente care trebuiesc schimbate des .Fara testele rapide care sa i separe pe cei care au coronavirusul de cei sanatosi riscam sa ramanem si fara medici si asistente care nu sunt imuni .Acesta este pretul pe care il platim dureros toti mai devreme sau mai tarziu pentru faptul ca nu i am tras de maneca pe toti hotii care ne au furat sanatatea iar acum ne fura zilele cu incompetenta lor .Sunt convinsa ca dincolo de protocoale toti cei care isi doresc sa fie testati ar plati cei 20 de euro nenorociti ca sa fie feriti de cosmarul ce va urma .Oameni buni treziti va ,nu va jucati cu viata oamenilor ,ii veti avea pe constiinta !

  • De-acum toți își vor da cu părerea și vom fi aruncați în aceeași cursă a dezbinării. Politicienii își fac campanie electorală, personalul sanitar se lupta cu mijloace proprii pentru a supraviețui, muritorii de rând fac ce pot și se roagă să nu ajungă în lagărele exterminare numite spitale. Și după?
    Vom alege aceeași incompetenți care acum poarta măști de salvatori de neam și țară.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *