ISSN 2457 - 3973

ȘOCANT! Unul dintre pacienții decedați în incendiul de la Spitalul Județean Neamț NU AVEA COVID!

Un caz șocant a ieșit la iveală, vineri – 12 februarie 2021, după ce ruda unui pacient decedat în incendiul de la Spitalul Județean Neamț a prezentat documente medicale prin care atestă că victima NU AVEA COVID-19.

Psihologul Miron Itzhak deține certificatul medico-legal care stabilește cauza decesului socrului său, act în care este trecut negru pe alb că nu sunt prezente leziuni specifice COVID-19.

Cu alte cuvinte, bărbatul decedat în incendiu nu era infectat cu SARS-CoV-2 dar cu toate acestea a fost intubat și internat într-un salon la Anestezie Terapie Intensivă, într-un salon dedicat pacienților cu COVID-19.

Miron Itzhak a explicat că socrul său a fost luat cu ambulanța pe 11 noiembrie 2020 iar fiica acestuia – medic de profesie – a explicat personalului de pe ambulanță că are un sistem imunitar mai slăbit și cel mai probabil are penumonie.

Odată internat pacientul în spital, fiica acestuia nu a mai avut acces la el și a aflat ulterior, de la cadrele medicale, că ar fi infectat cu SARS-CoV-2 și a este internat pe secția ATI.

Bătrânul a murit la câteva minute după ce a fost scos din saloanele cuprinse de incendiu. În urma raportului medico-legal s-a constatat că decesul a survenit ca urmare a arsurilor. Totodată se specifică extrem de clar că nu apar leziuni specifice COVID-19.

Familia pacientului decedat și-a angajat un avocat și va depune plânegere penală în acest sens. Asta dacă nu cumva anchetatorii s-au autosesizat deja pe tema acestui caz și au deschis un dosar penal in rem.

Dincolo de această tragedie – un om a fost internat într-o secție unde nu avea ce căuta și, ulterior, a decedat din cauza incendiului – se naște o întrebare legitimă: câte dintre persoanele confirmate cu COVID-19 au cu adevărat această boală?!

Articolul anterior

Direcția Silvică Neamț – ANUNŢ privind organizarea licitaţiei/negocierii pentru vânzarea de lemn  fasonat

Articolul următor

Inevitabilul s-a produs în Neamț: elevi care au fost la școală, depistați ulterior cu COVID

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.