ISSN 2457 - 3973

Spitalul Județean Neamț a primit astăzi de la Ministerul Sănătății aparatură medicală esențială în lupta anti-Covid19

Alte 2 ventilatoare mecanice au fost primite, luni, 1 iunie, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț de la Ministerul Sănătății.

Aparatura este esențială pentru secția de terapie intensivă, acolo unde sunt internați pacienții cu Covid-19 aflați în stare gravă.

”Apreciez susținerea primită din partea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru cât și din partea Guvernului României. În mod cert, ventilatoarele primite astăzi reprezintă încă un pas în salvarea de vieți omenești la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Mulțumesc pentru implicare și celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență care au transportat și livrat cele două ventilatoare cât și domnului Raed Arafat care s-a implicat ca lucrurile să se desfășoare cu celeritate”, a declarat prefectul George Lazăr.

Ministerul Sănătății a trimis la spitalul din Piatra-Neamț, pe 9 mai, alte 2 ventilatoare care sunt folosite în secția de terapie intensivă.

Pe de altă parte, Consiliul Județean Neamț a alocat la inițiativa lui Ionel Arsene 3,2 milioane euro pentru un spital modular ce trebuie să fie ridicat la Iași încă de acum 2 săptămâni. Dar firma din Turcia care a câștigat licitația a adus doar o parte dintre containerele ce vor fi amplasate la Lețcani.

În proiect mai participă și Consiliul Județean Iași în timp ce administrațiile județene din Bacău, Vaslui, Botoșani și Suceava nu au dorit să finanțeze acest proiect.

Articolul anterior

Copiii României – dezamăgiți de Guvern, susține senatorul PSD Emilia Arcan

Articolul următor

Un fost director revine la conducerea AJOFM Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *