NewsAllert :

Un bărbat de 46 ani din Neamț, mort la Iași din cauza coronavirusului! Nu avea alte afecțiuni!

Coronavirus Neamț – A crescut numărul oamenilor depistați pozitiv!

Cozmanciuc solicită prefectului rediscutarea bugetului județului cu toate partidele din CJ Neamț! Iată motivele!

Primarul Dragoș Chitic: Am primit dezinfectantul pentru scările de bloc din Piatra-Neamț!

Medic din Spitalul Județean Neamț: Pacienții nu au tratamente pentru Covid-19! Personalul medical nu are echipamente!

Alertă la Spitalul Județean Neamț! Un alt medic, confirmat cu coronavirus! Este din secția de neonatologie!

Noi acuzații ale prefectului Lazăr la adresa președintelui Arsene: ”Plătește cu 57.000 euro mai mult pe un pat modular! Înmulțiți cu 250 paturi”

O femeie infectată cu coronavirus a murit la Spitalul Județean Neamț

Coronavirus/ Nici un caz nou în Neamț în ultimele 24 de ore!

Suspect de coronavirus adus din Roznov la spital cu ambulanța, trimis acasă cum poate! Prietena bolnavă de leucemie, depistată pozitiv!

Fotografia uluitoare surprinsă în Neamț, la procesiunea cu moaștele Cuvioasei Parascheva

Un nou caz uluitor la Spitalul Județean Neamț! Suspect de coronavirus, trimis pe jos la Roznov!

Ipocrizia lui Arsene! Plânge norma de hrană mică din Spitalul Județean, dar Guvernarea PSD nu a făcut nimic în ultimii 6 ani!

Coronavirus/ Numărul persoanelor pozitive din Neamț a crescut la 160! Județul, pe locul 3 la nivel național!

Procesiune cu moaștele Cuvioasei Parascheva, la bisericile din Neamț, pentru izbândirea în fața bolii (foto)

  • 7 aprilie 2020

ISSN 2457 - 3973

Spitalul Județean Neamț primește 100.000 lei pentru materiale sanitare și de igienă de la Primăria Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț a alocat astăzi suma de 100.000 lei  Spitalului Județean Neamț, prin  Asociația Comunitatea Noastră- Vivid,  pentru  dotarea cu echipamente medicale, materiale de protecție , sanitare și de igienă destinate cadrelor medicale si zonelor de primiri urgențe și terapie intensivă.

„Spitalul Județean Neamț trece în această perioadă prin momente dificile, iar cadrele medicale de acolo sunt în prima linie în lupta împotriva coronavirusului. Este foarte important acum să ne unim forțele și să ajutăm sistemul medical nemțean, pentru tratarea în condiții optime a pacienților infectați și  pentru a putea depăși cât mai repede această situație de criză”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

În urma parteneriatul inițiat de primarul Dragoș Chitic și aprobat astăzi în ședința Consiliului Local Piatra-Neamț se va facilita și colaborarea  dintre  Direcția de Asistență Socială a Primăriei Piatra-Neamț și Asociația Comunitatea Noastră- VIVID, pentru implicarea și a voluntarilor înscriși în inițiativa Vivid Neamț în sprijinirea vârstnicilor și altor categorii de persoane vulnerabile din orașul nostru, aflate în această perioadă într-o situație dificilă.

VIVID Neamț este o inițiativă comunitară, care reunește antreprenori, ONG-uri și alți binevoitori, creată cu scopul de a ajuta sistemul medical și populația din Piatra-Neamț și județul Neamț în combaterea epidemiei de COVID-19.

„Vom continua să alocăm  fonduri din bugetul local pentru susținerea sistemului medical,  a luptei împotriva coronavirusului și sprijinirea persoanelor care au nevoie de ajutor. Am decis ca în acest an dificil pentru fiecare dintre noi, să renunțăm la beculețele luminoase de Paște și să redirecționăm fondurile bugetate în acest sens către acțiuni umanitare, de luptă împotriva covid-19 și ajutorarea persoanelor afectate. De asemenea, sumele de bani care au fost alocate la începutul acestui an în bugetul local pentru festivaluri vor fi redirecționate, pentru finanțarea unor acțiuni umanitare de sprijin a populației afectate și combaterea coronavirusului (achiziție măști, materiale dezinfectante, mănuși, teste, medicamente, echipamente de protecție, aparate de testare, sprijinire pesoane vârstnice etc). Astfel,  în acest moment peste 650.000 de lei din bugetul local au fost redirecționați pentru  prevenirea infectării cu coronavirusul și sprijinirea vârstnicilor și a altor categorii vulnerabile. Împreună vom reuși! Multă sănătate tuturor”, a mai declarat primarul Dragoș Chitic.

Articolul anterior

Președintele CJ Neamț solicită tuturor primăriilor situația cu persoanele în autoizolare! ”Vom aloca bani pentru toate cazurile!”

Articolul următor

O femeie din Neamț a murit miercuri, în Spitalul Județean, din cauza coronavirusului! Virusul a fost confirmat joi…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *