ISSN 2457 - 3973

Spitalul Județean Neamț va prelua cazurile de coronavirus! Zeci de cadre medicale sunt în autoizolare!

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț va prelua toate cazurile ușoare și medii de infecție cu coronavirus, potrivit unei decizii luată, marți seara, de Guvern.

La Spitalul Municipal Roman vor fi direcționate toate cazurile obișnuite, pentru a degreva activitatea spitalului din Piatra-Neamț.

Din nefericire, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț s-ar putea să existe o adevărată ”bombă cu ceas”. Asta după ce 2 pacienți confirmați cu coronavirus au ajuns în fața unor cadre medicale fără ca niciuna dintre părți să fie protejată cu măști sau costume. După prezența în spital s-a confirmat, la câteva zile, prezența coronavirusului. De altfel, unul dintre pacienți a și murit ca urmare a complicațiilor apărute.

Urmare a situației de mai sus, 36 de cadre medicale (medici și asistente medicale) sunt deja în autoizolare la domiciliu. Urmează ca testele să confirme sau nu dacă s-au infectat cu virusul. Dar riscul ca Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț să aibă aceeași soartă ca spitalul din Suceava este major!

Asta cu atât mai mult cu cât cadrele medicale s-au plâns că măștile de protecție au fost extrem de puține. Ceea ce înseamnă că medicii și asistentele s-au expus pentru a-și putea face meseria.

Cel puțin despre 2 cazuri am scris în newsallert.ro , zilele trecute.

Pe de altă parte, spitalele din Piatra-Neamț și Roman vor avea în perioada următoare aparate de testare a coronavirusului. Iar opinia publică deja consideră că abia atunci va afla adevăratele cifre în ceea ce privește persoanele infectate.

 

Articolul anterior

Textul complet al Ordonanței Militare! Iată cine, când și cum poate ieși din locuință!

Articolul următor

ȘOCANT Pacient cu coronavirus, scos din Spitalul Județean Neamț în maieu, fără izoletă și costum de protecție!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *