ISSN 2457 - 3973

„Străjerii naturii”, în vizită la Detaşamentul ISU Târgu Neamţ

 

Un grup de copii din localităţile Brusturi, Drăgăneşti, Dumbrava, Răuceşti, Timişeşti şi Târgu Neamţ a efectuat, miercuri, o serie de activităţi de voluntariat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț. Aceşti copii, „străjerii naturii”, după cum se numeşte proiectul care i-a reunit, voluntari şi aprigi protectori ai mediului, au ţinut să viziteze un alt grup de străjeri – pompierii din cadrul Detaşamentului Târgu Neamţ.

Scopul vizitei a fost acela de a experimenta forţa apei şi de a primi informaţii despre importanţa surselor de apă, despre comportamentul ce trebuie adoptat în situaţiile de urgenţă, dar şi câteva recomandări pentru a preveni aceste situaţii.

Pe lângă informaţiile cuprinse în program, ofiţerul care a condus activitatea din Detaşamentul Târgu Neamţ, încă din prima frază, le-a dat de înţeles copiilor că militarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă le vor fi întotdeauna un partener de nădejde „micilor străjeri”, deoarece „noi apărăm viaţa, bunurile şi mediul”.

La sârşitul activităţii, pe care au considerat-o „plăcută şi utilă”, copiii au avut ocazia să echipeze costumele de protecţie tip pompier, căştile, aparatele de respirat, să refuleze apă din autospecialele de intervenţie şi să asculte unele experienţe relatate de pompieri.

 

  Articolul anterior

  Primăria Piatra-Neamț s-a înscris pe platforma PiațaPublică.ro

  Articolul următor

  Senatorul Eugen Țapu-Nazare s-a decis cu privire la Primăria Piatra-Neamț!

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular