ISSN 2457 - 3973

Studenții vor circula gratuit cu trenul începând de miercuri, 1 februarie 2017!

Studenții de la universitățile de stat, dar și de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând de miercuri, 1 februarie 2017.

Măsura va intra în vigoare după ce Guvernul PSD-ALDE a aprobat o ordonanță de urgență care prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat pentru Agerpres că: „Este vorba de 464.273 de studenți. Sunt toți studenții beneficiari, nu există niciun fel de discriminare — dacă sunt la universități de stat sau universități private. Nu există niciun fel de discriminare legată de vârstă. (…) Singura condiție este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister. Impactul bugetar este undeva la aproximativ 100 de milioane de lei pe un an. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic. Anul universitar începe la 1 octombrie și se încheie la 30 septembrie anul următor”.

Articolul anterior

APASERV – Anunț de ultimă oră după confirmarea gripei aviare în Piatra Neamț și pe Bâtca Doamnei!

Articolul următor

Ce premieră la Teatrul Tineretului! Claudiu Bleonț și Ana Ciontea urcă pe scena pietreană!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *