ISSN 2457 - 3973

Subiectul ”naționalizarea pensiilor” nu s-a stins! Deputatul Laurențiu Leoreanu cere audierea URGENTĂ a vicepreședintelui ASF!

Deputatul liberal Laurențiu Dan Leoreanu cere audierea ”urgentă” a vicepreședintelui Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în domeniul pensiilor private, pentru a oferi explicații ”legate de o eventuală decizie de naționalizare a pensiilor private”.

Totodată, parlamentarul liberal susține că este important ca ASF să explice de ce a sancționat NN, cel mai mare fond de pensii private obligatorii din România.

”La ora actuală, există suspiciuni că ASF a sancționat NN cu 750.000 lei, la amenințările lui Liviu Dragnea, într-o încercare zadarnică a lui Mișu Negrițoiu de a nu fi revocat din funcție, chestiune care oricum se va realiza în decurs de câteva zile. De asemenea, reamintesc că, în 2014, pe atunci premier, Victor Ponta recunoștea, într-un interviu, intenția guvernului PSD de a naționaliza fondurile de pensii administrate privat: „Am discutat-o de multe ori cu Fondul Monetar (naționalizarea fondurilor de pensii administrate privat – Pilonul 2). Nu eu personal, ci ministrul de Finanțe. Din punctul meu de vedere, e treaba viitorului Guvern să decidă”. Subliniez faptul că fondurile de pensii administrate privat au aproximativ 7 milioane de contributori și administrează active de 7,2 miliarde euro, iar o piață de o asemenea dimensiune obligă la o maximă seriozitate”, a declarat deputatul Laurențiu Leoreanu.

Fostul primar de Roman a comparat situația din România cu cea din Ungaria, unde cancelariile occidentale condamnă modul dictatorial al premierului Viktor Orban.

”Refuz să cred că România se îndreaptă spre o copiere a modelului Viktor Orban, care a naționalizat pensiile private în 2010. PSD continuă să atace orice fel de inițiativă privată, pentru că este incapabil să renunțe la obiceiurile de dinainte de 1989. Iar atacul la multinaționale, care a devenit o importantă componentă discursivă a PSD de la începutul anului are o explicație simplă: Liviu Dragnea nu poate să treacă peste abrogarea OUG 13, urmare a protestelor masive de stradă din ultima vreme, pentru care trebuia să găsească un țap ispășitor. Aceste atacuri electorale ale PSD la adresa mediului privat trebuie să înceteze pentru că pot determina retragerea unor companii care au creat numeroase locuri de muncă și care reprezintă contribuabili importanți la bugetul de stat”, a mai spus deputatul PNL, Laurențiu Dan Leoreanu.

Articolul anterior

Pe 23 aprilie, a doua ediție a Sărbătorii Curții Domnești Piatra-Neamț! Iată programul complet!

Articolul următor

20 aprilie 2017: Iarnă grea în tot județul Neamț! Zeci de localități fără energie electrică! Sute de apeluri la 112! Uite unde sunt PROBLEMELE!

Un comentariu

  • cred ca mai bine si mai sigur ar fi nationalizarea averilor si banilor din conturi a bugetarilor si politicienilor.este strigator la cer sa fii salariat la stat si sa ai averi si in conturi zeci de milioane.nici bunul simt de a impozita diferentiat nu a functionat.tot timpul va luati de cei multi.cate putin de la cei multi decat mult de la bogatasi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *