ISSN 2457 - 3973

Subofiţer din Neamţ, anchetat penal de Parchetul Militar pentru dare de mită

Un plutonier adjutant din Neamţ, angajat al unei unităţi militare a Ministerului Afacerilor Interne, este cercetat penal de Parchetul Militar pentru că ar fi dat mită 500 euro unui poliţist.

Mita a fost dată cu scopul ca poliţistul să rezolve favorabil un dosar penal ce îl viza pe fratele subofiţerului MAI, ce fusese prins conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

Deci fapta de care este acuzat plutonierul adjutant nu are legătură cu serviciul dar pentru că este angajat al MAI, a ajuns în faţa procurorilor militari de la Parchetul Militar Iaşi.

„În cursul zilei de 25 octombrie 2021, procurorul militar de caz din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi a dispus luarea măsurii reţinerii pe o durată de 24 de ore, care a expirat la data de 26.10.2021, ora 10:15, a inculpatului plt. adj. N.S., din cadrul unei unităţi militare M.A.I., în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de „dare de mită”, faptă prev. de art. 290 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. ’78/2000, iar ulterior a fost formulată o propunere de arestare preventivă, respinsă de Tribunalul Militar Iaşi, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile şi în privinţa căreia s-a exercitat calea de atac a contestaţiei. Din probatoriul administrat a rezultat faptul că, la data de 21.10.2021, în jurul orei 15:00, în incinta unui post de poliţie inculpatul militar i-a remis unui agent de poliţie suma de 500 de euro, cu scopul declarat de a-l determina pe acesta din urmă, în calitatea sa de organ de cercetare penală, să administreze sau să evalueze părtinitor probatoriul administrat într-un dosar penal având ca obiect infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului ce ar fi fost comisă de fratele subofiţerului”, precizează Parchetul Militar Iaşi.

În cauză au fost dispuse metode speciale de supraveghere sau cercetare (interceptarea comunicaţiilor şi a oricărui tip de comunicare la distanţă, supravegherea video, audio sau prin fotografiere, utilizarea de investigatori cu identitate reală), puse în executare cu ajutorul D.G.A.- S.J.A. Neamţ şi D.O.S.- B.O.S. Bacău.

Articolul anterior

Miercuri, trei ore fără apă la Roznov, Zăneşti şi Săvineşti

Articolul următor

FOTO/VIDEO O altă maşină de lux (50.000 euro) furată din Spania, găsită dezmembrată la Bârgăoani

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular