NewsAllert :

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

FOTO Maşină răsturnată la Răuceşti. Şoferul a fost rănit.

Patru minori din Piatra-Neamţ, cu vârste între 14 şi 17 ani, au tâlhărit mai multe persoane

  • 13 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Surprize pentru elevii și părinții Școlii ”Nicu Albu” Piatra Neamț: catalog on-line și camere de supraveghere!

Conducerea Școlii ”Nicu Albu” din Piatra-Neamț a pregătit o surpriză, plăcută pentru cei cu gânduri curate, începând cu anul școlar viitor. Astfel, cu resurse proprii se va implementa un catalog on-line pentru elevii din ciclul gimnazial. Părinții nu doar că vor putea verifica oricând situația școlară a elevului – note, medii, absențe, situații speciale – dar vor primi, prin sms, în timp real, și notele copilului sau va fi semnalată absența nemotivată a acestuia.

”Este un sistem pe care îl punem acum la punct cu informaticianul nostru și pe care l-am discutat cu Asociația Părinților de la care am primit sprijin total. Vrem să venim în întâmpinarea copiilor și mai ales a părinților pentru că de multe ori, programul încărcat la serviciu nu le mai permite să ajungă des la școală. Prin acest catalog on-line nu vrem să se răcească relațiile dintre cadru didactic și părinte ci chiar să se întărească și să conducă chiar la o prezență mai mare a părintelui la școala. Totodată va descuraja o eventuală intenție a elevului de a lipsi nemotivat de la școală știind că părinții vor afla imediat. Ne-am gândit să recurgem la sms-uri către părinți pentru că nu toți ai acces la internet dar fiecare deține un telefon mobil”, a declarat, pentru newsallert.ro, prof. Elena Cristina Antoniu, directoarea Școlii ”Nicu Albu” Piatra-Neamț. scoala nicu albu

O altă surpriză plăcută și așteptată de părinți dar și de conducerea școlii este implementarea sistemului de supraveghere cu camere video.

”Am solicitat domnului primar Dragoș Chitic să ne sprijine cu finanțare pentru acest sistem de supraveghere și spre satisfacția noastră am fost ajutați imediat. Astfel, vom monta camere de supraveghere în perimetrul exterior al școlii și spre terenul de sport dar și pe coridoarele din interiorul școlii. Vreau să subliniez că nu vor exista camere de supraveghere în alte zone cum sunt sălie de curs sau toaletele ci doar pe coridoare. Sperăm ca sistemul de supravegehere să descurajeze atât furturile cât și violența în școală sau în apropierea acesteia”, a declarat directoarea Elena Cristina Antoniu.

Un alt aspect de menționat pentru activitatea Școlii ”Nicu Albu” este că, cel mai probabil, în luna august vor fi organizate cursuri de limba chineză în special pentru elevi dar și pentru adulți.

 

(G.A.)

Articolul anterior

Domnițele dănțuiesc la Târgu Neamț! Cavalerii luptă în Cetatea Neamțului! La poale fierbe ceaunul fermecat! A început MedievArtFest 2015! (foto-galerie)

Articolul următor

Promisiuni că pacienții nu vor mai așteapta cu orele la urgența Spitalului Județean! Tu crezi asta?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.