ISSN 2457 - 3973

Surse: Consilierii PMP nu vin la ședința de luni a CL Piatra Neamț! Bichineț: ”Au libertatea să facă ce vor. Noua orientare a PMP Neamț va fi dată peste 3 luni!”

Ședința extraordinară a Consiliului Local Piatra Neamț, de luni, inițiată de consilierii PNL pentru a schimba Adunarea Generală a Acționarilor din societatea Locativ Serv SRL, are toate șansele să nu se țină din lipsă de cvorum. Potrivit unor surse, cel puțin 2 dintre cei 3 consilieri ai PMP Neamț nu vor participa la ședință. Cum nici cei de la PSD și ALDE nu vor gira prin prezență, nu va fi asigurată prezența minimă de jumătate plus unu din totalul consilierilor (12 din 23).

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu a confirmat că va fi prezent la ședința Cosiliului Local dar a precizat că nu știe ce vor face cei doi colegi ai săi, Marius Ghineț și Cristi Sauciuc.

Însă potrivit unor surse, cei 2 consilieri ai PMP nu se vor prezenta la ședința de mâine ca un gest de susținere, până la apariția unui document oficial care să infirme, protocolul privind majoritatea cu PSD și ALDE.

Pe de altă parte, președintele interimar al PMP Neamț, deputatul Corneliu Bichineț, a declarat, pentru newsallert.ro, că toți consilierii partidului au libertatea să voteze așa cum consideră de cuviință.

Cât privește protocolul cu PSD Neamț, Corneliu Bichineț a mai îndulcit tonul față de acum o săptămână și a declarat că noua orientare a filialei va fi luată abia peste 3 luni de zile, după alegerea noii conduceri. Președintele interimar al PMP Neamț a ținut însă să amintească faptul că protocolul prevede anumite funcții pentru aleșii partidului, funcții pe care le mai așteaptă în aceste trei lui.

Iată și declarația spumoasă pe alocuri) pe care a făcut-o, pentru newsallert.ro, deputatul Corneliu Bichineț, președinte interimar al PMP Neamț

Despre candidaturile pentru funcția de președinte al PMP Neamț:

”Pentru lunile martie, aprilie și mai, toate filialee PMP din țară, deci și cea din Neamț, se concentrează pe desfășurarea adunărilor privind alegerile de la comune, orașe și municipii. Aceasta este și treaba celor de la PMP Neamț acum. Am cunoscut câteva personalități din filială și cred că în urma muncii pe care o vor desfășura pentru constiuirea a 20 de noi oranizații în comunele unde nu există si revigorarea celor slabe, vor putea demonstra că merită să acceadă la funcția de președinte al filialei. Am să enumăr colegii care au exprimat gândul de a fi numărul unu în filială: Costache Lupu venit dinspre UNPR, Ștefan Burlacu, Laurențiu DUlamă și, mai nou, Bogdan Gavrilescu. Lisa este deschisă”.

Despre protocolul privind majoritatea din CJ și CL cu PSD și ALDE:

”PMP Neamț a semnat, printr-un reprezentat al său, domnul Dulamă, o înțelegere și nu o alianță cu liderul PSD Neamț, privind majoritatea din Consiliul Județean și cea din Consiliul Municipal urmând ca și în județ să se meargă pe această majpritate. Am văzut documentul, l-au văzut  în sfârșit și consilierii județeni și municipali și au aflat noutăți. Sunt noutăți care presupun ca oameni ai organizației PMP să fie cooptați pe baza valorii și competenței lor în diferite structuri de conducere ale unor societăți din județ și municipiu. Nu s-a întâmplat până acum acest lucru și nu este bine. PMP Neamț nu este în raport de vasalitate față de PSD Neamț ci are un raport conjunctural de colaborare. PMP Neamț, până acum, nu a stabilit niciun fel de raport de colaborare în vreun consiliu local sau cel județean cu PNL Neamț, PNL care dorește probabil, ca și PSD-ul, ca PMP-ul să fie cât mai slab. Din punctul meu de vedere, nu cred că domnul fost președinte al PMP Neamț era băut când a semnat cu PSD-ul și nu cred că s-a subordat acestei formațiuni politice iar dacă în mintea sa, în vreun colțișor există o astfel de idee, atunci este grav”.

Despre viitorul protocolului cu PSD și ALDE

”Pentru mine, ca om, cei care schimbă regulile jocului în timpul jocului – eu nefăcând parte din această categorie – sunt fie șantajabili, fie au probleme de caracter, fie sunt de-a dreptul idioți. Nu am întâlnit până acum vreunul din ultima categorie în PMP Neamț, dar o să mai verific. În concluzie, trei luni de zile, nu se schimbă nimic. Noua orientare a PMP Neamț o vor da cei care vor conduce această organizație după iunie încolo. Eu sunt doar interimar. Eu nu voi suna niciun lider de la vreo formațiune politică din Neamț și nici nu voi cere audiență iar dacă vreun lider de la PMP se întâlnește la 8 dimineață cu vreun lider de la o altă formațiune politică pentru a primi lecții și a fi bătut la palmă, acela nu va colabora cu mine în viitor. Îl cunosc și pe domnul Cozmanciuc când eram împreună la PNL, știu ce-i poate pielea, am auzit destule dar nu îl cunosc direct pe liderul PSD și nu pot presupune câte parale îi face pielea. Să își conducă partidele lor cum doresc că noi avem capacitatea să ne conducem singuri”.

Despre proiectul PNL de luni:

”Dacă proiectul de mâine al PNL este bun și este în folosul orașului, consilierii noștri au libertate să îl susțină. Nu sunt încorsetați de nimic”.

Consilierii PNL Piatra Neamț au convocat, luni, o ședință extraordinară de Consiliu Local pentru a schimba membrii Adunării Generale a Acționarilor de la societatea Locativ Serv. Pasul următor ar fi schimbarea membrilor Consiliului de Administrație ca în final să se ajungă la directorul interimar Jănel Iosub. Liberalii invocă faptul că membrii C.A. au prelungit ilegal și pentru 4 ani mandatul de interimar al directorului Jănel Iosub. Acesta din urmă susține că totul este perfect legal și a precizat că va depune plângeri la instituțiile statului pentru abuz în serviciu împotriva primarului și nu numai.

Articolul anterior

DNA l-a trimis în judecată pe fostul primar Gheorghe Ștefan într-un nou dosar

Articolul următor

Zeci de permise au fost reținute în week-end de polițiștii rutieri din Neamț

Un comentariu

  • Era clar ca cei din PNL s-au bazat pe PMP-isti ca altfel nu aveau curaj sa porneasca batalia asta. Dar asa cum au tradat dreapta in vara cand s-au asociat cu PSD, au facut-o din nou. Inseamna ca lui Ghinet ii este frica de ce s-ar putea gasi in spatele afacerii CIMITIRUL si nu numai iar Sauciuc este prea mic, el ascultand de mentorul Ghinet. Prin oras se discuta despre o negociere personala a lui Ghinet cu PSD. Ramane de vazut

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *