ISSN 2457 - 3973

Suspiciuni de mită pentru Spitalul Modular COVID plătit de Consiliile Județene Neamț și Iași!

Ziarul de Iași a publicat, sâmbătă (13 iunie 2020) o anchetă care scoate la lumină interesele financiare, cu ramificații în Iași și Neamț, care gravitează în jurul Spitalului Modular Covid de 13.2 milioane euro.

Potrivit sursei citate, reprezentantul firmei din Turcia care a câștigat licitația a făcut un denunț porivit căruia 2 români s-ar fi prezentat la sediul firmei din Ankara și au dat de înțeles că plățile vor fi deblocate doar dacă se interpun pe traseul banilor. Adică primesc mită pentru ca facturile să fie plătite la timp, fără piedici din partea comisiei de control. Interesant este că cei 2 români știau detalii cunoscute doar de cele două părți contractuale, ceea ce duce cu gândul că nu s-au dus de capul lor acolo, ci au fost trimiși.

Iată și mesajul publicat de jurnaliștii ieșeni care ar fi fost trimis de reprezentantul firmei din Turcia către Asociația EURONEST (cea care derulează contractul în numele Consiliilor Județene din Neamț și Iași):

”Bună, astăzi a venit la fabrica nostră din Ankara un bărbat care pretinde că reprezintă. Euronest în ceea ce priveşte spitalul şi care a mai spus că este nepotul unui bărbat numit T., aflat în Istanbul, care are putere asupra plăţii şi a spus că domnul T. împreună cu alt bărbat, numit B., controlează plătile cash către noi şi că nicio plată nu se poate face fără aprobarea lor. El a mai spus că două containere ale noastre au fost refuzate astăzi de către comisia de control. Am fost surprins cum de ştie informaţiile acestea din corespondenţa noastră. Nu am schimbat nicio informaţie cu acest om, dar vă rog să-mi confirmaţi dacă cei doi bărbaţi T. şi B. au vreo legătură sau autoritate la Asociaţia Euronest şi dacă pot opri plăţile către noi“.

Acest mesaj, redactat sub formă de plângere a ajuns și la instituțiile statului care au demarat o anchetă și au solicitat documente de la Asociația EURONEST.

„Am primit mesajul de la managerul general al SDI Global LLC din Turcia, prin care îmi spunea că două persoane s-au prezentat ca fiind reprezentanţii noştri şi au pus în vedere că, dacă vor să termine contractul cu bine, trebuie să se discute cu ei. Eu am răspuns că eu sunt singura persoană cu care trebuie să discute şi i-am asigurat că, din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt în regulă. Cred că acest tip de tracasări au dus la întârzierea livrării spitalului, iar zilele următoare voi sesiza şi voi preda organelor abilitate toate informaţiile şi documentele necesare elucidării acestui caz“, a declarat, pentru Ziarul de Iași, Alina Popa, reprezentanta EURONEST.

Potrivit unor surse, la Ankara ar fi făcut o vizită și o persoană din județul Neamț, apropiată unor zone de interese administrativ-financiare. Însă pe această temă vom reveni ulterior cu detalii extrem de interesante.

Articolul publicat de Ziarul de Iași poate fi citit aici

Reamintim că Spitalul Modular COVID pentru care Consiliul Județean Neamț a plătit 3,2 milioane euro trebuia finalizat până pe 19 mai. Reprezentanții firmei din Turcia au invocat întârzierile prin faptul că atât Ankara cât și mai multe localități din Bulgaria, aflate pe ruta de transport, sunt în carantină și TIR-urile sunt blocate. De aceea s-a luat decizia unui transport maritim, care înseamnă termene mai mari de livrări.

Articolul anterior

Copaci doborâți pe stradă și localități fără energie electrică în urma furtunii de vineri seara din Neamț

Articolul următor

Date despre Evaluarea Națională organizată de Inspectoratul Școlar Județean Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.