ISSN 2457 - 3973

Susţineţi copiii din judeţul Neamţ! Votați proiectul ”Marea familie”!

Copiii instituționalizați din Centrele de Plasament Elena Doamna și Ion Creangă din Piatra Neamț au șansa de a-și exprima creativitatea și de a-și canaliza energia în pictură și sculptură, dar asta doar cu ajutorul dumneavoastră. Dacă vreți să fiți alături de ei votați proiectul „Marea Familie“ inițiat de Consiliul Județean Neamț și depus spre finanțare în cadrul programului „Idei pentru țara lui Andrei“, derulat de OMV Petrom în parteneriat cu Fundaţia PACT şi care încurajează iniţiativele sustenabile ale comunităţilor din întreaga Românie. Proiectul a trecut etapa preselecțiilor iar de pe 3 decembrie poate fi votat, în funcție de numărul de voturi urmând a se decide proiectele ce vor câștiga finanțare.

Proiectul Marea Familie are scopul asigurării oportunităţii de exprimare prin mijloace artistice (pictură şi sculptură) a copiilor instituţionalizaţi sau proveniţi din cadrul şcolilor generale din municipiul Piatra Neamţ, cu aptitudini artistice. Artele pot fi considerate un instrument eficient de comunicare, altul decât cel verbal, motiv pentru care, pentru un impact puternic al proiectului, grupul ţintă va fi format din 100 de copii recrutaţi atât de la Centrele Elena Doamna şi Ion Creangă din Piatra Neamţ, cât şi din şcolile gimnaziale din municipiul Piatra Neamţ. „Asigurându-le accesul direct la mijloace artistice şi la cultură contribuim la dezvoltarea lor personală şi la încurajarea relaţionării interumane – dorim să le arătăm că şi ei sunt importanţi pentru societate, şi dacă vor face un minim efort vor scăpa de eticheta «copil abandonat»“, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Perioada de votare a demarat pe data de 3 decembrie și se va încheia pe 18 decembrie, câștigătorii urmând a fi anunâaâi pe data de 20 ianuarie 2016.

Dacă doriți să sprijiniți acești copii, acordați-le votul dumneavoastră accesând următorul link:

http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-marea-familie-id-1730-cmsid-65

  Articolul anterior

  Zilele Ion Creangă la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

  Articolul următor

  Și PSD a elaborat decalogul candidaților! Blocaj pentru suspecții de corupție, cei sub control judiciar și nomenclaturiști! Cad capete la Neamț!

  Un comentariu

  • Felicitari! Doamne ajuta!

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular