NewsAllert :

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

Mugur Cozmanciuc: ”Guvernul a asigurat fondurile pentru angajații DGASPC. Ionel Arsene să explice ce a făcut cu banii!”

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

Președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu: ”Nu mergem în alianță dacă nu suntem considerați parteneri!”

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

PNL-USRPLUS-PRO România – noua majoritate politică în Neamț! Declarații importante ale celor 3 lideri! (video)

Anunțul anului în politica din Neamț! Conferință comună PNL – USRPLUS – PRO România! PSD și Arsene stau în opoziție 4 ani!

Un polițist în vârstă de 46 ani, din Neamț, a fost găsit mort în apartamentul său

A ”parcat” mașina într-un stâlp din curtea R.A.R. Neamț

  • 21 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Sute de bombe și cartușe au fost găsite de pirotehniștii ISU într-o pădure din Neamț

În perioada 26 aprilie – 02 mai a.c., echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț a efectuat cinci misiuni specifice, în comuna Brusturi – pădurea din satul Poiana.

Prima misiune s-a desfășurat vineri, 26.04.2019, la ora 12:03, când Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în comuna Brusturi, pădurea din satul Poiana a fost descoperită muniție neexplodată. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat 28 proiectile explozive cal. 47 mm, un focos de proiectil, o lovitură de aruncător cal. 50 mm şi 56 cartuşe cal. 7,92 mm provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Următoarea misiune s-a desfășurat în data de 27.04.2019, în jurul orei 11:02, tot în pădurea din satul Poiana, comuna Brusturi, când echipa pirotehnică a unității a ridicat 24 proiectile explozive cal 47 mm, o lovitură de aruncător cal. 50 mm și 5 cartușe cal. 7,92 mm provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Marți, 30.04.2019, în jurul orei 07:09, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în comuna Brusturi, pădurea din satul Poiana a fost descoperită muniție neexplodată. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat 15 proiectile explozive cal. 47 mm și 9 proiectile perforante cal. 47 mm, provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Miercuri, 01.05.2019, în jurul orei 09:49, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină tot în pădurea din satul Poiana, comuna Brusturi, de unde au ridicat 5 proiectile perforante cal. 47 mm, 15 proiectile explozive cal 47 mm, un focos pentru proiectil și 178 cartușe cal. 7,92 mm provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Joi, 02.05.2019, în jurul orei 11:56, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină tot în pădurea din satul Poiana, comuna Brusturi, de unde au ridicat 27 proiectile explozive cal 47 mm, 79 cartușe cal. 7,92 mm, un cartuș cal. 12,7 mm, un cartuș cal. 14,5 mm, un focos pentru proiectile, două cartușe cal. 7,62 mm și un focos pentru lovitură de aruncător provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Primele elemente de muniție au fost descoperite de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din București, cu ajutorul unui detector de metale deținut legal, care a alertat ISU Neamț, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, cercetările fiind continuate de echipa pirotehnică a unității, cu ajutorul detectorului de metale din dotare pe o suprafață totală de aproximativ 4250 metri pătrați.

Toate misiunile s-au executat, în condiții de maximă siguranță, fără să fie puse în pericol vieți omenești sau bunuri materiale. Muniția descoperită a fost depozitată în vederea distrugerii.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:
a) să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
b) să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
c) să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
d) să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
e) să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
f) să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate;

Articolul anterior

Începe Festivalul B Zone Folk Târgu-Neamț

Articolul următor

Primăria Piatra-Neamț: 7 proiecte europene de aproape 8,5 milioane euro, în etapa de pre-contractare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *