ISSN 2457 - 3973

Tânăr din Săvinești, prins în Piatra-Neamț cu aproape 900 de pachete de țigări de contrabandă

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamţ au acționat în Piața Haralambie, în vederea depistării persoanelor care comercializează ţigări fără forme legale.
În urma activităților desfășurate, a fost identificat un tânăr de 20 de ani, din Săvinești, asupra căruia au fost găsite pachete de țigarete, deținute într-un rucsac.
Totodată s-a stabilit că acesta a coborât dintr-un autovehicul, staționat în zona unde a fost interceptat tânărul. Polițiștii au efectuat și un control asupra autoturismul folosit de acesta, în care au fost găsite 881 de pachete de țigări, susceptibile a proveni din contrabandă.
Polițiștii au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia ”prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
Ca măsuri complementare, polițiștii au confiscat pachetele de țigări și au indisponibilizat autoturismul folosit la săvârșirea faptei.

Articolul anterior

Trei șoferi beți din Neamț s-au ales cu dosare penale

Articolul următor

Botezul Domnului (Boboteaza) – tradiții și obiceiuri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *